Hoe maak je een router uplink naar een bestaande om een ​​Access Point Maak

Niet zo lang geleden, de gemiddelde computer gebruiker zou kunnen hebben zelfs nog nooit gehoord van een router, maar nu is het waarschijnlijk dat ze bezitten ten minste één. Met goedkopere computers en sneller internet, meer mensen dan ooit hebben hun eigen thuisnetwerk. Soms is het toevoegen van een tweede router kan helpen verlichten het netwerkverkeer of nodig kunnen zijn bij het toevoegen van meer computers op uw netwerk. Het toevoegen van een tweede router kan lastig zijn. Hier zijn de basisstappen in hoe je een router toe te voegen aan uw thuisnetwerk.

instructies

Hoe maak je een tweede Router toe aan uw thuisnetwerk

1 Sluit een pc aan op de secundaire router. Druk op de knop "reset" op de router en houd dertig seconden. Dit zal de fabrieksinstellingen te herstellen op de secundaire router te nemen. Opstarten van de pc, zodat je verbinding kunt maken met de router.

2 Open een website browser op de computer en typ het IP-adres van de secundaire router. Het moet 192.168.1.1 zijn. Als dit niet werkt, controleer dan de documentatie van uw router.

3 Typ in het standaard admin gebruikersnaam en wachtwoord voor de secundaire router. Misschien wilt u uw handleiding raadplegen, omdat deze informatie verschilt per merk.

4 Configureer de secundaire router. Wijzig het IP-adres, of lokaal (DHCP) adres voor de secundaire router, omdat op dit moment het waarschijnlijk heeft hetzelfde IP-adres als de primaire router. Kijk voor een tab of pagina met de vermelding "instellingen" om dit te veranderen. U kunt het adres veranderen in iets als 192.168.1.2. Verander gewoon de laatste nummer van het lokale adres. Volgende u nodig heeft om DHCP op uw secundaire router omdat de primaire router uit te schakelen zal de ene naar IP-adressen toe te wijzen aan alle computers.

5 Neem de Ethernet-kabel en sluit de twee routers samen evenals alle andere computers in het netwerk. Voor de goede orde, opnieuw op beide routers, zodat ze kunnen er zeker van te 'vinden' elkaar. Test elke computer om te zien of ziet de anderen in het netwerk.

Hints

  • Als uw routers niet 'zien' elkaar, probeer los te koppelen voor een paar minuten. Als routers nog steeds niet zien elkaar, probeer dan het herhalen van alle stappen opnieuw en lezen via uw router documentatie.
  • Het is heel belangrijk bij het toevoegen van een tweede router om het IP-adres te wijzigen, want als je dat niet doet, dan is de apparaten op de secundaire router zal worden buitengesloten van het thuisnetwerk.
  • Verander het standaard wachtwoord van uw router en bewaar het op een veilige plaats. Als u vergeet, dan kunt u de router terug naar de fabrieksinstellingen in te stellen. Vergeet niet om eventuele wijzigingen in de configuratie hebben gemaakt overdoen.