Hoe je FTP op FreeBSD

FreeBSD, de Unix-basis besturingssysteem, is vooral gericht op systeembeheerders en web-server operators, dus is het geen verrassing dat er een file transfer protocol zou moeten zijn (FTP) server ingebouwd. FTPD is de FTP-server geïnstalleerd op de FreeBSD operating systeem. Het enige wat u hoeft te doen is te configureren om te eindigen de oprichting ervan. Net als de meeste Unix-gebaseerde besturingssystemen, heb je de meeste controle over het systeem in de Terminal command-line. Alle opdrachten tot uitdrukking moeten in de opdracht Terminal worden ingevoerd.

instructies

1 Klik op "Systeem" en vervolgens "Gnome-Terminal."

2 Maak een systeem gebruiker genaamd "ftp" om anonieme toegang mogelijk te maken. Typ "adduser" en druk op "Enter." Typ "ftp" en druk op "Enter." U kunt de rest van de gebruikerseisen leeg laat en voltooi de gebruiker bovendien met standaardinstellingen.

3 Type "/ etc / ftpwelcome" en druk op "Enter." Dit bestand bevat de FTP-server welkomstbericht. Typ in het welkomstbericht dat u wilt weergeven voordat het inlogscherm. Sla het document en terug te keren naar de Terminal.

4 Type "/ etc / ftpmotd" en druk op "Enter." Configureren het bericht weer te geven nadat een gebruiker hier via FTP is aangesloten. Opslaan en terug te keren naar de Terminal.

5 Typ "/etc/inetd.conf" en druk op "Enter." Scroll naar beneden naar de volgende regel:

ftp stream tcp nowait root / usr / libexec / ftpd ftpd l

Verwijder het heeft (#) vanaf het begin van de lijn. Verlaat het bestand en wijzigingen op te slaan. Dit maakt het mogelijk uw FTP-server.

6 Typ "/etc/rc.conf" en druk op "Enter." Verander de "ftpd_enable" variabele om te lezen "YES" in plaats van "NO." Af te sluiten en op te slaan.

7 Typ "/etc/rc.d/ftpd start" en druk op "Enter." Dit maakt het mogelijk uw FTP-server.

Hints

  • Configureren van een lijst met gebruikers die u wilt toegang te weigeren tot in de "/ etc / ftpusers" bestand. De wisselende machtigingen van de gebruikers wordt geregeld in de "/ etc / ftpchroot" bestand.