Wat te letten bij het kopen van een computer Processor

Wat te letten bij het kopen van een computer Processor


De computerprocessor is misschien wel een van de belangrijkste overwegingen bij het bouwen van een computer. De processor zal de algehele snelheid en efficiëntie van de computer bepalen bij het uitvoeren van elke taak van controle email aan rendering 3-D toepassingen. Leren wat te letten bij het kopen van een processor van de computer niet alleen leert u wat belangrijk is in een processor, maar ook de verschillende aspecten van de compatibiliteit en interoperabiliteit computer.

Verenigbaarheid

De eerste overweging bij de aanschaf van een nieuwe computer processor compatibiliteit. De aanvankelijke verenigbaarheid dat men moet voldoen is dat van het moederbord CPU socket. Er zijn vele soorten van CPU-sockets. Het is belangrijk dat u de documentatie van de fabrikant controleren om te zien welke specifieke CPU-socket is op het moederbord. De CPU socket zal dicteren wat processors voor u beschikbaar zijn voor gebruik met uw computer.

Een ander probleem is dat de compatibiliteit van de belangrijkste systeem geheugen of RAM van de computer. Als u een processor voor het eerst hebt geselecteerd, voordat uw moederbord, moet u ervoor zorgen dat je een moederbord kan vinden met de juiste aansluiting en dat RAM u koopt compatibel is met uw specifieke processor.

Budget versus prestaties

Hoewel het gemakkelijk is om gewoon kopen de duurste processor veronderstelling dat dit de sterkste op de markt, en bouwen een computer eromheen, het is niet de meest voorzichtige manier van handelen en kan leiden tot honderden dollars verspild. Als je alleen zal worden met behulp van uw computer voor activiteiten zoals surfen op internet en e-mail, zou het behoove u op zoek naar budget processors, aangezien deze activiteiten niet veel prestaties vereisen. Aanvaardbare processoren voor dit soort activiteit, vanaf 2009, zou de entry-level Core 2 Duo aanbod van Intel of AMD Phenom I. Beide processors hebben prijspunten onder $ 200.

Echter, als u van plan om de processor-intensieve applicaties zoals 3D-content creation of veeleisende games draaien, kunt u een meer krachtige processor beschouwen zoals de Intel Core i7 quad core. De entry-level processor in deze familie, de 920, kost ongeveer $ 280 en biedt uitzonderlijke prestaties in alle benchmarks. Het vlaggenschip processor in deze familie, de 965 EE, kost ongeveer $ 1000 en is momenteel de markt de meest krachtige processor.

geschiedenis productmarkt

Vóór de aankoop van een processor, of een elektrische apparaten voor die kwestie, is het belangrijk dat u een grondig onderzoek naar de prestaties geschiedenis van elke selecties die u zou kunnen maken uit te voeren. Er zijn verschillende syndicated publicaties en online bronnen die beoordeling, de benchmark en stress-testen vrijwel elke processor uitgebracht door Intel en AMD. Deze diepgaande evaluaties leveren een schat aan informatie over de maximale prestaties en prijs van een specifieke processor kunt u overwegen. Belangrijke thema's om jezelf bezig te houden met het selecteren van een processor zijn: MTBF (Mean Time Between Failures), eisen koeling, eisen voeding en benchmark resultaten, zowel synthetische als feitelijke.