Hoe kan ik een rapport in MS Access aanpassen

Microsoft Access-databases zijn krachtige manieren om uw gegevens te organiseren en op te slaan. Rapporten basis van bepaalde zoekopdrachten en queries echter vaak ingewikkeld. Maar om te zorgen! Met een beetje tijd en geduld, kunt u de standaard rapporten die door MS Access gemakkelijker ophalen van de soorten gegevens die u nodig heeft voor uw specifieke project aan te passen.

instructies

1 Klik op "Rapporten" in het menu Object op uw database. Dit zal de reeds gemaakt voor uw database rapporten te openen.

2 Selecteer "Create rapport in Design view" of "Maak een rapport met de wizard", afhankelijk van of u wilt een rapport van de grond af te maken of als u wilt dat de "Wizard" om u te helpen. De wizard is een helper applicatie.

3 Klik op "Design" zodra uw rapport is gemaakt. Dit zal in een bewerkbare vorm breng uw rapport.

4 Klik met de rechtermuisknop op het rapport en selecteer "Eigenschappen" uit het menu dat verschijnt. Dit zal de tabbladen geopend met alle informatie die bepaalt hoe het rapport wordt gevormd. De belangrijkste tabblad is hier het tabblad "Data", want die bepaalt welke stukjes informatie uw rapport zal tonen. U kunt deze gegevens wijzigen door te klikken op de "..." icoon, gelegen aan de rechterkant van het veld "Data Source".

5 Verander het uiterlijk van uw rapport door te selecteren (links klikken) en opmaak (klik met de rechtermuisknop) een van de objecten daadwerkelijk in het rapport. U kunt deze verplaatsen door de linkermuisknop te klikken als het handje kleine verschijnt.

6 Selecteer "Print Preview" in het menu Bestand, nadat u uw wijzigingen hebt aangebracht. Dit zal u laten zien hoe uw rapport eruit zal zien wanneer ze worden afgedrukt. U kunt dan terug naar de ontwerpweergave om verdere wijzigingen aan te brengen.

Hints

  • Het creĆ«ren van rapporten van de tovenaar in plaats van de grond af is vaak een meer efficiĆ«nte manier om gezamenlijk verslag aanpassingen te maken. Dit omvat aanpassingen zoals titels, rij / kolom opmaak en lettertype selecties.