Waarom is mijn iMac Running langzaam?

Waarom is mijn iMac Running langzaam?


Een iMac moet gemakkelijk in staat om een ​​aantal taken tegelijk hanteren zijn, maar zoals bij elke computer, kunnen er problemen, met name bij oudere machines. Het aanpakken van een handvol van gemeenschappelijke problemen kunnen trage prestaties in veel gevallen te genezen.

Te veel programma's Open

Elke actieve toepassing stelt nieuwe eisen aan de systeembronnen, en deze kunnen beginnen om de computer naar beneden veen. Als u een groot aantal applicaties die draaien in een keer, probeer het opslaan van uw werk en het verlaten van degenen die je niet actief gebruikt. Niet-reagerende toepassingen kan ernstig deuk prestaties: deze kunnen worden afgebroken door het gebruik van "Forceer stop ..." in het Apple-menu.

Onvoldoende schijfruimte

Een van de meest voorkomende oorzaken voor de slechte prestaties is het gebrek aan vrije schijfruimte. Het systeem is voortdurend het opslaan van bestanden op de harde schijf, en ruilt ze daar in en uit RAM, en als uw harde schijf is erg vol, deze processen vertragen. Probeer het verwijderen van oude downloads, films die u hebt al etc. gezien, of ze te verplaatsen naar een ander station. Houd ten minste 15 procent van de schijf vrij. De harde schijf is niet voor gebruik toegankelijk in iMacs, maar externe harde schijven kunnen eenvoudig worden toegevoegd met behulp van FireWire of USB.

onvoldoende RAM

RAM-geheugen is zeer snel geheugen dat wordt gebruikt om vast te houden, ongeacht de computer momenteel aan werkt. Hoe meer RAM je hebt, hoe minder vaak zal het te hebben om deze gegevens te wisselen naar of van de veel langzamere harde schijf. Het installeren van meer zal geven vaak een oudere machine een nieuw leven ingeblazen. RAM is eenvoudig uit te breiden in iMacs, maar niet alle stokken compatibel zal zijn: zorgvuldig te controleren alvorens te kopen.