Het instellen van een Private Network

Een privé-netwerk kan worden ingesteld in uw eigen huis aan de netwerken van de middelen tussen meerdere computers mogelijk te maken. Wanneer u een eigen netwerk te creëren, kunt u deze zo configureren dat alle leden van uw privé-netwerk printers en bestanden kunnen delen. Hoewel het opzetten van een netwerk kan enige tijd en moeite te nemen, het is de moeite waard het gemak op de lange termijn.

instructies

Set Up de netwerkrouter en adapters

1 Bepaal of je wilt het opzetten van een bekabeld of een draadloos netwerk. Sommige routers zullen beide typen verbindingen mogelijk te maken.

2 Installeer de netwerkadapters in beide u hebt geselecteerd voor de configuratie van het netwerk te beginnen computers. Lees de instructies voor de gekozen adapter, maar meestal moet u de software te installeren vanaf de cd voordat je fysiek de adapter aan te sluiten op uw computer.

3 Setup de netwerkrouter weg van alle telefoons, magnetrons en andere radiogolven controle apparaten zoals babyfoons. De huidige routers werken als zowel een verbinding WAN's en een schakelaar voor uw privénetwerk. Als u kiest voor het opzetten van een draadloos netwerk, draadloze router fungeert als een switch, router en draadloos access point.

4 Sluit een van uw computers op de router met een netwerkkabel. De router CD moet je door de configuratie en de elementaire veiligheid opties. Run deze cd, en sla het resulterende configuratiebestand.

5 Kopieer de router configuratiebestand naar de andere computer.

Instellen van de computers

6 Open het Configuratiescherm van Windows en selecteer het pictogram "Network and Sharing Center". U moet een foutloze verbinding met uw router hebt voordat je deze stap kunt beginnen.

7 Selecteer uw huidige netwerk verbinding en klik op "Customize".

8 Kies "Private" voor uw type netwerk.

9 Klik op 'Volgende'. Op het dialoogvenster Network Locatie vak, klikt u op "View Computers en apparaten in het netwerk." Zorg ervoor dat uw netwerk lijst toont al uw bestaande netwerkapparaten.

10 Sluit het netwerk raam en het dialoogvenster Locatie Set Network doos.

11 Selecteer het venster Network and Sharing Center. Vink de vakjes aan voor de volgende opties: Network Discovery, File Sharing, openbare mappen delen, printerdeling, wachtwoord beveiligd delen en Media delen. Klik op 'Toepassen'.

12 Klik op de link voor "Toon me alle bestanden die ik ben delen." Zorg ervoor dat dit de enige bestanden die u wilt delen, en dat er niets wordt gedeeld die u niet wilt delen. Sluit alle vensters en je bent klaar.

Hints

  • De meeste routers bevatten ingebouwde beveiligingsfuncties die kan worden geconfigureerd om te helpen bij de beveiliging van uw netwerk. Je moet nog een goede bescherming tegen virussen en firewall op de afzonderlijke apparaten aangesloten op uw netwerk.
  • Gebruik hetzelfde merk van apparatuur voor alle netwerkadapters en routers.
  • Om interferentie te minimaliseren met uw draadloze router, wijzigt u het kanaal van de router, zodat het niet een kanaal met uw telefoon niet deelt, verplaatst u de router naar een centrale kamer van je huis, laat de antennes van de aangesloten apparatuur in de richting van de locatie en de set van de router uw router zo hoog in uw huis mogelijk te maken, net als de tweede verdieping van uw huis.
  • U kunt media-adapters, game adapters en Internet video camera's gebruiken om waarde ook toevoegen aan uw persoonlijke netwerk.
  • U hoeft niet in te stellen alle van de Network and Sharing opties worden gedeeld. Bijvoorbeeld, als u geen mediabestanden die u wilt delen, dan niet controleren van de "Media delen" in.
  • Gebruik altijd de beveiligingsfuncties van uw router. Op de meeste routers vindt u de mogelijkheid om WAP en WEP-wachtwoord-encryptie om toegang via het draadloze access point, evenals TCP en UDP-poort configuratie-opties te controleren om te bepalen hebben hoe de toegang tot uw netwerk vanaf een WAN, zoals het internet.
  • Deze stappen zijn voor Windows Vista. Andere besturingssystemen zullen vergelijkbare opties hebben, hoewel de daadwerkelijke stappen anders zal zijn.
  • Gebruik altijd wachtwoordbeveiliging op uw gedeelde bestanden. Geef inbrekers zo veel niveaus van beveiliging door te vechten als je kunt, zonder dat het systeem onbruikbaar voor jezelf.