De nadelen van Corel WordPerfect Office

De nadelen van Corel WordPerfect Office


Corel WordPerfect Office suite concurreert met Microsoft Office 2007. Veel van de programma's zijn vergelijkbaar, en al van de WordPerfect-programma's zijn compatibel met Microsoft Word-programma's. In feite, WordPerfect is compatibel met vele bestandsextensies die Microsoft Word niet kan lezen. Er zijn echter nog enkele nadelen aan het gebruik van de WordPerfect Office systeem.

Kosten

Een van de grootste nadelen van de Corel WordPerfect Office-suite is de prijs. De fundamentele editie, die WordPerfect Lightning, Quattro Pro, Mail en presentaties en een Presentations Graphics editor bevat. De basis editie van WordPerfect heeft een winkelwaarde van $ 299. De professionele editie van WordPerfect, voor bedrijven op de markt, inclusief de bovengenoemde programma's met de toevoeging van Paradox database en andere business-georiënteerde programma's. De professionele editie van WordPerfect verkoopt voor $ 399. Terwijl de kosten voor WordPerfect is iets lager dan de prijs voor de standaard Microsoft Office suite, frequente kortingen op Microsoft Word maken het prijsverschil te verwaarlozen.

Interface Beperkingen

WordPerfect heeft een aantal eigenaardigheden-interface die het moeilijk maken om mee te werken. Veel van de interface opties zijn onhandig en moeilijk te bewerken. Een voorbeeld hiervan is het aantal woorden functie. WordPerfect vereist gebruikers om het aantal woorden van een pagina elke keer dat ze willen weten hoeveel woorden op een pagina handmatig te vernieuwen. Microsoft Word gelijke tred houdt met woord telt automatisch. Bij het bladeren door de pagina's in een document, zal WordPerfect u vertellen welk nummer van de pagina vind je een, maar niet hoeveel pagina's zijn in het document. WordPerfect maakt het ook mogelijk slechts negen geopende bestanden tegelijk. Flipping tussen applicaties met de Ctrl-Tab is onmogelijk in het WordPerfect-systeem. Deze beperkingen kan frustrerend zijn voor gebruikers, vooral gebruikers vanuit Microsoft Word.

Excel compatibiliteit

Hoewel WordPerfect heeft een programma dat lijkt op, en compatibel met Excel, zijn er beperkingen aan dit programma. De imaging-systeem in WordPerfect komt niet overeen met de graphics en grafische-editing-mogelijkheden die aanwezig zijn in Microsoft Word 2007. Dit kan frustrerend zijn voor iemand die wordt gebruikt voor het maken van professioneel ogende spreadsheets en databases in Excel zijn.

Uitvoering

Een groot deel van de uitvoeringsprocessen gerund door WordPerfect zijn traag. Er zijn zeer weinig processen in één van WordPerfect Office programma's die kunnen's efficiënt en snel uit te voeren zijn. Meestal is er een pauze voordat processen worden afgerond. Af en toe zal het programma helemaal te bevriezen, waardoor potentieel verlies van gegevens.

Uiterlijk

De verschijning van WordPerfect Office is erg ouderwets. Een groot deel van de kleurenschema's van de programma's zijn zwart, wit en grijstinten. Er zijn zeer weinig kleuren en het formaat voor WordPerfect modellen tekstverwerkers vanaf 10 jaar of langer geleden.