Hoe te tweak uw virtueel geheugen instellingen in Windows XP

Hoe te tweak uw virtueel geheugen instellingen in Windows XP


Wanneer RAM loopt uit de ruimte, uw computer creëert wat ruimte op je harde schijf om tegemoet te komen, die virtueel geheugen wordt genoemd. Als je de extra ruimte en wil de beschikbare ruimte op de harde schijf voor het virtuele geheugen te vergroten, kunt u de wijzigingen in een paar stappen te maken.

instructies

1 Ga naar het menu "Start" en selecteer het "Control Panel" en "Prestaties en onderhoud." Klik vervolgens op het pictogram "Systeem". Het venster System Properties verschijnt. Selecteer het tabblad "Advanced".

2 In het gedeelte 'Prestaties', klikt u op de knop 'Instellingen'. Het dialoogvenster Instellingen voor prestaties verschijnt. Selecteer het tabblad "Advanced".

3 In het virtuele geheugen gedeelte, klikt u op de knop "Change" aan uw virtuele geheugen bedrag te veranderen. De standaard hoeveelheid virtueel geheugen is 1,5 keer de hoeveelheid RAM die je hebt in je PC. Bijvoorbeeld, als je 256 MB RAM, 384 MB toegewezen virtueel geheugen.

Hints

  • Virtueel geheugen loopt langzamer dan RAM. Daarom experimenteren met de nummers tot je een verschil in de prestaties van uw pc.
  • Uw computer zal efficiënter uitgevoerd als u RAM-geheugen van de computer in plaats van stijgen dan het virtuele geheugen.