Hoe te testen de overdrachtsnelheid van een harde schijf in Vista

Hoe te testen de overdrachtsnelheid van een harde schijf in Vista


De overdracht snelheid van een harde schijf is de snelheid waarmee gegevens van en naar het station wordt uitgezonden. Harde schijven bevatten round schijven die draaien als ze worden gelezen. De meest populaire harde schijf snelheden zijn 5400 en 7200 RPM. Omdat ze sneller spinnen, zullen harde schijven die draaien op 7200 RPM hebben meestal een snellere overdrachtsnelheid dan die van een 5400-rpm schijf. Als u graag naar de overdrachtsnelheid van uw harde schijf te testen, een aantal Vista-compatible programma's zijn online beschikbaar die u zal toestaan ​​om dit te doen.

instructies

HD Tune

1 Navigeer naar de HD Tune Download pagina en klik op de link met het label "hdtunepro_450_trial.exe." Sla het bestand op een gemakkelijk te vinden locatie, zoals het bureaublad. Dubbelklik op het bestand zodra het klaar is met downloaden naar het installatieprogramma te starten en volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie te voltooien.

2 Open de HD Tune software, die zal worden gevestigd in het onderdeel Programma's van het menu Start.

3 Selecteer uw harde schijf uit het drop-down menu in de linkerbovenhoek van het hoofdvenster.

4 Klik op "Start" om de diagnostische test te starten. Eenmaal voltooid, zal het programma een aantal stukken van de gegevens, met inbegrip van de transfer rate opgenomen hebben.

5 Klik op het tabblad "Benchmark" naar overdrachtssnelheid statistieken van uw harde schijf te bekijken.

Prestatie test

6 Open de PassMark Test van prestaties softwaredownloadpagina in uw webbrowser. Klik op de link naar "PerformanceTest 6.1," downloaden in het gedeelte "Oudere versies." Zorg ervoor dat u de juiste versie (32-bits of 64-bits) te downloaden voor uw besturingssysteem. Als u niet zeker of u een 32-bits of 64-bits versie van Vista, met de rechtermuisknop op "Computer" en klik op "Eigenschappen" om uw systeem informatie, die informatie over het besturingssysteem bevat weer te geven.

7 Dubbelklik op het installatiebestand gedownload naar het installatieprogramma te starten. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie te voltooien.

8 Open het verrichtingsonderzoek software van het onderdeel Programma's van het menu Start.

9 Klik op het tabblad 'Testen' aan de bovenkant van het venster.

10 Selecteer "Disk" uit het menu Test en selecteer "All" om te beginnen met het testen van de harde schijf overdrachtssnelheid. Zodra de test is voltooid, het programma toont de resultaten op de tab 'Disk'.

Bart's Stuff Test

11 Navigeer naar de Bart's Stuff Test 5 download sectie. Klik op de link met het label "Bst v5.1.4" om de software te downloaden.

12 Pak de software door met de rechtermuisknop te klikken op de gecomprimeerde map die u hebt gedownload en te klikken op "Alles uitpakken." Zodra de bestanden zijn uitgepakt, dubbelklikt u op het bestand genaamd "BST5.exe" om de software te starten. Er is geen noodzaak om de software uit te lanceren installeren.

13 Selecteer de harde schijf die u wilt testen met behulp van de "Weg" tekstvak aan de bovenkant van het venster. Standaard heeft het programma uw C: schijf ingevoerd.

14 Klik op "Start" om de test te starten.