Hoe wordt Apache Stop in Ubuntu

Hoe wordt Apache Stop in Ubuntu


De open source Apache-webserver drijft een groot percentage van websites ter wereld, vanwege zijn stabiliteit, veiligheid en het vermogen om te draaien op verschillende platforms. Apache 2 wordt meegeleverd met Ubuntu Linux en geconfigureerd als onderdeel van de Ubuntu installatie proces. Als je niet gaat worden met behulp van de Apache-server om webpagina's te dienen, moet u de service stoppen totdat je weer nodig. Deze kunt besparen op lokale bronnen zoals geheugen, en de veiligheid te versterken. Op Ubuntu Linux, kunt u de Apache daemon met de apache2ctl opdracht te controleren.

instructies

1 Meld u aan bij de server met behulp van SSH als je verbinding maakt met een externe server, of een terminal sessie te openen als je op de lokale machine.

2 Type "sudo / usr / sbin / apache2ctl stop" op de terminal prompt naar de Apache-server te stoppen. Het commando "sudo" stelt de apache2ctl programma te draaien onder de context van de root-gebruiker, waardoor het de vereiste machtigingen om de server te stoppen.

3 Type "sudo / usr / sbin / apache2ctl start" om de Apache-server opnieuw te starten, indien nodig.

4 Typ "exit" om uit te loggen en het einde van de sessie.

Hints

  • Typ "sudo / usr / sbin / apache2ctl configtest" op de terminal prompt om te testen of de Apache configuratiebestanden geldig zijn en geen fouten bevatten.