EM Vs. PX in CSS

Bij het ontwerpen van uw website, kan je jezelf te willen van uw website lettergrootte opgeeft in CSS en er zeker van dat het hetzelfde, ongeacht welke browser je lezers te gebruiken zal verschijnen. De 'font-size' CSS woning accepteert veel verschillende soorten waarden; het meest gebruikt voor styling website tekst zijn pixels en ems. Elk van deze zal u toelaten om uw tekst consistente stijl, maar elke presenteert een aantal zaken die je zal moeten overwinnen.

Ems

Em sizing is ten opzichte van de lettergrootte voor de gehele website. Het standaard lettertype voor normale tekst, als er geen sizing is opgegeven, is 16 pixels; dus, het instellen van de tekstgrootte tot 1 em zal ertoe leiden dat de tekst moet worden weergegeven met een grootte van 16 pixels. U kunt een groter of kleiner lettertype maten door van uw tekst de gewenste grootte in pixels te delen door 16 berekenen; bijvoorbeeld, als u wilt dat de tekst van een post om te laten zien als 28 pixels groot, zou je deze ingesteld op 1,75 ems. Em maten zijn relatief en daarom zal cascade; als je de lettergrootte van alle <div> -tags tot 1,2 ems en de lettergrootte van alle lijsten tot 1,2 ems, de lettergrootte van elke lijst opgenomen in set een <div> is gelijk aan 1,44 ems zijn.

pixels

Met vermelding van uw lettergrootte in pixels maakt nauwkeurige controle over de grootte van de tekst van uw website. Tekst ingesteld op de grootte van 16 pixels zal altijd bezetten 16 pixels hoog, maakt niet uit wat lettertype van de tekst is gevestigd in of welke browser je lezers worden gebruikt. Pixel maten zijn absoluut en niet cascade; als je de lettergrootte van alle <div> tags om 16 pixels en de lettergrootte van alle lijsten tot 14 pixels, de lettergrootte van elke lijst binnen een <div> zal 14 pixels blijven stellen.

Problemen met Pixel Sizing

je lettergrootte instellen in pixels presenteert een aantal usability problemen. Mensen die uw website met behulp van Internet Explorer zal niet in staat om de grootte van de tekst aan te passen zonder gebruik te maken van de browser zoomfunctie te bezoeken; als gevolg hiervan kunnen lezers die lijden aan visuele handicap de tekst niet uw website lezen. Bovendien kan de grootte van de tekst niet op de juiste schaal naar beneden op sommige mobiele browsers, het verlagen van de leesbaarheid wanneer uw website wordt bekeken via smartphones of andere mobiele apparaten.

Problemen met Em Sizing

Tekst die in ems schalen boven en naar beneden wanneer dat nodig is; Helaas zal dit soort sizing ook leiden tot een aantal problemen met Internet Explorer. Bij het verhogen of de grootte van de tekst af, de tekst schalen onevenredig is, wat resulteert in veel grotere of kleinere tekst dan passend zou zijn. Deze kwestie, hoewel, kan gemakkelijk worden opgelost door het instellen van een percentage op basis van standaard lettergrootte voor het lichaam van de website:

body {font-size: 100%; }

Zodra dit lettertype basislijn is ingesteld, zullen alle tekst set in ems juiste schaal.