Hoe om te doen Computer Onderhoud en Verminder Computer Problemen

Hoe om te doen Computer Onderhoud en Verminder Computer Problemen


Computerproblemen tekenen van bevriezing, vertragen en automatisch opnieuw op te starten, zal onderhoud nodig om goed te functioneren. Volgens Info HQ, software fouten of hardware problemen veroorzaken gemeenschappelijke computer problemen. Beide problemen kunnen het gevolg zijn van virussen, gebrek aan computergeheugen of de plaatsing van de computer, zoals in de buurt van warmte, vocht of vuil. Terwijl het ons kan frustreren, computer problemen komen vaak voor, maar ze hebben geen kennis van een technicus nodig. Frequent computer onderhoud zal resulteren in uw computer soepel.

instructies

1 Open het menu "Start" en klik op de muis over "Alle programma's" en vervolgens op "Accessoires" en "System Tools." Selecteer het pictogram "Disk Defragmenter" om een ​​venster omhoog te trekken. Aan de onderkant, klikt u op "Analyze" om te zien of bestanden op uw computer hoeft te worden gedefragmenteerd. Selecteer "Defragmenteren" als je computer bevat te veel gefragmenteerde bestanden. Defragmenteren van de computer zal u toelaten om toegang te krijgen tot de computer bestanden sneller.

2 Uninstall zelden gebruikte programma's. Ga naar het menu 'Start' en klik op 'Configuratiescherm'. Voor zowel Windows Vista en 7-gebruikers klikken op "Een programma verwijderen." Voor gebruikers van Windows XP, in het venster "Configuratiescherm" selecteer "Software." Na een paar seconden, zal de installatie van programma's te genereren. Klik op een zelden gebruikte programma - dit zal het programma te markeren. Een korte beschrijving informeert u als u zelden, af en toe of vaak gebruik van het programma. Voor Windows Vista en 7-gebruikers, klikt u op "Installatie ongedaan maken." Voor gebruikers van Windows XP, klikt u op "Verwijderen" of "Wijzigen / verwijderen." Volg het systeem vraagt ​​om het programma te verwijderen.

3 Reinig de harde schijf van de computer. Ga naar het menu 'Start' en selecteer 'Mijn Computer'. Onder waar het zegt "Hard Disk Drive," met de rechtermuisknop op het station met dit symbool (C :) heeft. Klik op "Eigenschappen", dan op het volgende venster selecteert u het tabblad "Schijfopruiming".

4 Voer een volledige scan op de computer. Scans detecteren of de computer van ongewenste bestanden die gevoelige informatie mogelijk te verzamelen over een gebruiker of beschadiging van de harde schijf van de computer. Virussen, spyware en kwaadaardige software veroorzaken deze problemen. Gratis scanners zijn beschikbaar om te downloaden, zoals Microsoft Security Essentials, Avast en AVG. Download een programma uit de betreffende website. Actualiseren van de scanner en klik op het tabblad "Volledige scan." Het zal een paar uur duren voor de scan te voltooien.

5 Verwijder de verwijderde items. Verwijderde bestanden worden verzonden naar de 'Prullenbak'. Regelmatig legen van de 'Prullenbak' bevrijdt ruimte van de computer. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram op het bureaublad, dat zegt: "Recycle Bin" te selecteren en vervolgens "Prullenbak leegmaken" en selecteer de "OK" tab om alle items te verwijderen.

Hints

  • Heeft programma's waarvan u niet zeker bent niet ongedaan maken. Door dit te doen kan systeem instabiliteit te veroorzaken.