Wat doet het formatteren van een systeem Mean?

In computer termen, het opmaken van een systeem betekent het wissen van alle gegevens op een schijf en het organiseren van een bestandssysteem, zodat het besturingssysteem bestanden kunt opslaan op de schijf. Vaak zal computergebruikers een harde schijf formatteren wanneer ze het installeren van een nieuw besturingssysteem op hun computer.

Achtergrond

Harde schijven, welk primair opslagapparaat van een computer, moet geformatteerd worden gebruikt. Opmaak configureert het bestandssysteem op de schijf zodat gegevens kunnen worden benaderd door het besturingssysteem van de computer. Nieuwe computers met Microsoft's Windows worden geleverd met schijven die al zijn geformatteerd.

overwegingen

Er zijn verschillende mogelijke redenen voor het formatteren van een computer schijf. De meest voorkomende is wanneer de computergebruiker hun besturingssysteem te upgraden en moet het oude systeem vóór de installatie van de nieuwe wissen. Een andere veel voorkomende reden is wanneer een computer is geïnfecteerd met virussen en de gebruiker wil de schijf schoon om de computer te herstellen naar zijn volledig functioneel te vegen.

Voorbereiding

Wanneer een schijf wordt geformatteerd, betekent dit dat de computer bereidt deze te lezen en te schrijven informatie. Hierbij wordt de informatie op de schijf gewist en de computer test de schijf om te bevestigen dat het betrouwbaar. Daarna creëert de computer tabellen die worden gebruikt om gegevens te lokaliseren.