Functies te zoeken in een notebook computer

Functies te zoeken in een notebook computer


Bij de aanschaf van een notebook computer, identificeren van de toekomstige gebruik van de notebook. Bepaal of u de notebook voor het bedrijf, huis of student gebruik zal gebruiken, en of je het wilt gebruiken voor videobewerking, gamen of gewoon tekstverwerking, en na te denken over hoeveel van een mobiliteit rol zal een rol spelen in de toekomst . Zodra je het primaire gebruik van de notebook hebben geïdentificeerd, kunt u gemakkelijk een specificaties blad aan uw behoeften.

bewerker

Uw processor crunches grote hoeveelheden gegevens. Als u een hoop werk met video conversie, database-manipulatie of een soort van high-performance gaming doen, op zoek naar een laptop met een processor op een lijn met desktop machines, die in het algemeen krachtiger processors dan de meeste laptops. Als plan om de meeste van uw tijd door te brengen surfen op het internet, het bekijken van YouTube-video's en het verzenden van e-mails op zoek naar een notebook met een mobiele-specifieke processor.

Geheugen

Willekeurig toegankelijk geheugen (RAM) is een hoofdfactor in applicatieprestaties. Hoe meer toepassingen die u gelijktijdig actief zijn, hoe meer RAM-geheugen je nodig hebt in uw machine. Voor besturingssystemen zoals Windows 7, streven naar ten minste 4 GB RAM voor 2010 modellen, hoewel je waarschijnlijk kan overleven met 2GB. Opslagruimte is een andere kwestie, omdat veel laptops hebben de mogelijkheid van solid-state drives (SSD's) ten opzichte van traditionele harde schijven. Als u snel toegang tot gegevens nodig hebben en het niet erg vindt een kleinere schijf, kan een SSD werken voor u; voor massale -opslag van gegevens, echter een harde schijf is nog steeds de meest kosteneffectieve route. Als u een grote mediatheek, de aanschaf van een laptop met een grote traditionele harde schijf --- ideaal aanbieden van ten minste 500 GB aan opslagruimte vanaf 2010.

Video

De meeste notebooks hebben een ingebouwde grafische kaarten die worden uitgevoerd naast en delen een aantal RAM-geheugen van de computer. Als je een soort van gaming of video prestaties uit uw notebook willen, de aanschaf van een laptop met een dedicated videokaart; moet u een aantal van uw mobiliteit en gewicht te offeren, maar je kunt niet de moderne spelen, zonder een speciale kaart.

Vormfactor

Grootte en gewicht zijn grote problemen voor de mobiliteit. Met ingang van 2010, de moderne netbook, terwijl klein en draagbaar, is volkomen nutteloos voor andere doeleinden dan basic internet en tekstverwerking gebruik taak. Denk na over de grootte van het scherm dat u wilt werken en hoe die vorm factor weerspiegelt in de grootte van het toetsenbord: een kleiner scherm betekent een meer verkrampte set sleutels. Onthoud ook dat een groter scherm een ​​hogere resolutie niet altijd betekent. Een high-end 15-inch scherm kan veel beter resolutie te bieden aan die welke door de 17-inch metgezel, bijvoorbeeld. Bij het zoeken naar mobiliteit, streven naar een laptop lichter dan 5 pond. met een scherm niet groter dan 15 inch.

Diversen

Terwijl de meeste moderne notebooks worden geleverd met ingebouwde draadloze, veel gebrek Bluetooth of de steeds groeiende WiMax componenten. Als u van plan bent om uw laptop te gebruiken in het openbaar, de aanschaf van een slot of vingerafdruklezer voor de veiligheid. Tot slot, als je veel van videobellen of internettelefonie doen, de aanschaf van een notebook met een ingebouwde microfoon en webcam.

inkoop

Na het peilen van de specificaties die nodig zijn voor uw notebook, vergeet niet te kijken naar alle sites van de grote fabrikant evenals deal blogs voor de dagelijkse coupons. U kunt coupons voor meer dan $ 1200 in besparingen op laptops.