Hoe Set Up MobileMe Sync en e-mail op een Windows-pc

Hoe Set Up MobileMe Sync en e-mail op een Windows-pc


MobileMe is Apple's "cloud" data-opslag en synchronisatie service waarmee u al uw computers (Mac en PC) en uw iPhone en iPod touch synchroniseren. Uw contacten, e-mail en agenda's worden gesynchroniseerd wanneer u het opzetten van elk apparaat of computer met uw MobileMe-account. Hier is hoe te MobileMe met uw computer met Windows. In dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u al een gratis proefversie van MobileMe of een betaalde account.

instructies

Hoe Set Up Sync op Windows

1 Download en installeer iTunes. Zorg ervoor dat u de laatste versie te krijgen want dat heeft de software die nodig is om MobileMe gebruiken met uw pc.

2 Selecteer "Start" en ga naar uw 'Configuratiescherm'.

3 Selecteer "MobileMe Preferences."

Op Vista, deze bevindt zich in het "Netwerk en internet" gebied en op XP, de MobileMe-voorkeuren in het "Netwerk en Internet-verbindingen" gebied.

4 Selecteer het selectievakje naast "Contacten" en in het drop-down menu, selecteer het programma dat u normaal gebruikt om adressen, e-mails en telefoonnummers beheren.

5 Vink het vakje naast 'Agenda's' en selecteer het programma dat u gebruikt als uw kalender in de drop-down menu.

6 Vink het selectievakje naast 'Bladwijzers' als u wilt uw bladwijzers te synchroniseren als goed, en selecteert u de webbrowser u het meest gebruikt in het drop-down menu.

7 Druk op de "Sync Now" knop om je data te synchroniseren. Double-controleren door in te loggen op me.com en kijken naar uw agenda en contactpersonen om te zien of ze zijn gesynchroniseerd met de gegevens op uw pc.

Het instellen van MobileMe-mail op Windows

8 Log in op me.com om je e-mail checken via een webbrowser waar u ook bent, als je niet wilt dat het opzetten van uw e-mailclient.

9 Start uw e-mailprogramma. Het is het beste als je een variant van Outlook gebruiken.

10 Ga naar uw nieuwe account setup gebied op uw e-mail client. Het is meestal ergens onder het menu "Extra" en "Accountinstellingen."

11 Gebruik "IMAP" als de account of inkomende e-mailserver.

12 Typ uw e-mailadres als "[email protected]" in het veld e-mailadres.

13 Voer uw MobileMe-account naam in het "User Name" veld. Typ niet in de "@ me.com" deel.

14 Typ in uw MobileMe-wachtwoord in het veld wachtwoord, en als de mogelijkheid er is, selecteert u om het wachtwoord te onthouden.

15 Typ "mail.me.com" als "Server inkomende post."

16 Enter "smtp.me.com" in het veld "Server uitgaande post". SMTP authenticatie vereist, dus zorg ervoor dat dit ook is geselecteerd. Dit is meestal in de "Advanced" of "More Settings" gedeelte van uw nieuwe account setup-scherm. U kunt nu gebruik maken van MobileMe met uw Windows-pc!