Hoe schrijf ik een script dat u wilt zien in Windows Time

Hoe schrijf ik een script dat u wilt zien in Windows Time


Scripts zijn het opstarten van Windows-programma's die een momentopname van de instellingen van de computer te nemen en informatie voor de gebruiker weer te geven. Scripts worden gewoonlijk gebruikt door beheerders om bepaalde processen te automatiseren elke keer dat de gebruiker opstart van de machine. Scripts kunnen ook de huidige waarde van de Windows tijd en weergeven in een message box. Het script is gemaakt in een eenvoudige tekstverwerker, en het kan een pop-up te maken of de uitvoer rechtstreeks in de opdrachtregel afdrukken als het script wordt uitgevoerd.

instructies

1 Open een platte tekst editor. Dit kan iets eenvoudigs als Notepad. U kunt ook een tijd functie toe te voegen aan een bestaande VB Script.

2 Haal de huidige datum. De "Date ()" functie haalt de Windows datum samen met de huidige tijd. De onderstaande code haalt deze waarde en wijst deze toe aan een variabele:
Dim s As String
s = Date ()

3 Toon de huidige datum aan de gebruiker in een message box. De onderstaande code geeft een pop-up boodschap voor de gebruiker:
MsgBox (s)

4 Toon de huidige datum en tijd binnen de opdrachtprompt als het script blijft lopen. Dit is voordelig als u niet wilt dat het script te stoppen met het gebruik van een message box. Afdrukken op de console, gebruikt u de volgende code:
Wscript.echo (s)