Hoe maak je een Glare aanmaken op een cirkel in Illustrator

Spiegelende hoogtepunten helpen bepalen de contouren van objecten in de echte wereld. Je hoeft niet naar de wetenschap die de manieren waarop licht accentueert ten grondslag ligt en toont de inhoud van een scène aan het vermogen van een kunstenaar om de effecten van licht om kunstwerk is gemaakt met digitale hulpmiddelen toe te voegen waarderen begrijpen. U kunt de transparantie-gebaseerde effecten Adobe Illustrator gebruiken om overtuigende hoogtepunten in uw kunstwerk, met inbegrip van ronde objecten die u wilt een dimensionale look te geven ambacht. Gebruik Illustrator blends te maken deze hoogtepunten zien eruit alsof ze afkomstig zijn van echte lichtbronnen.

instructies

1 Kies het Ellipse gereedschap uit de Adobe Illustrator toolbox. Houd de toets "Alt" in Windows of de toets "Option" op een Mac naar de vorm die u vestigen op een perfecte cirkel beperken. Klik en sleep in een ongebruikte ruimte van uw kunst boord om uw ronde vorm te tekenen. Vul je cirkel met de kleur van uw keuze. Druk op "Control + 2" in Windows of "Command + 2" op een Mac om de cirkel, zodat je niet per ongeluk selecteren of verplaatsen vergrendelen.

2 Kies het gereedschap Pen van de Adobe Illustrator toolbox. Teken een klein voorwerp ruwweg de vorm van een lima boon op de top van je cirkel, met de halfronde curve van de "boon" naar buiten van de cirkel. Plaats dit object als uw kring waren een wijzerplaat en uw object op de 1 uur positie. Stel de kleur van je boonvorm naar wit.

3 Kies het gereedschap Schalen van de Adobe Illustrator toolbox. Zorg ervoor dat uw lima boon wordt geselecteerd, en verplaats het punt van herkomst merk voor het gereedschap Schalen, totdat het is gelegen in het midden van de halfronde kant van de boon. Houd de toets "Alt" in Windows of de toets "Option" op een Mac om een ​​duplicaat van de boon die groter is dan het origineel te maken en die zich dichter bij het centrum van de cirkel.

4 Open het deelvenster Transparantie door te kiezen voor transparantie in het menu Venster als het paneel niet zichtbaar op je scherm. Kies het gereedschap Selecteren naar de Adobe Illustrator toolbox en selecteer de grote dubbele boonvorm. Zet de dekking op "0%" in het deelvenster Transparantie.

5 Selecteer zowel het origineel als de uitgebreide bonen vormen met het gereedschap Selecteren. Kies de Blend Tool van de Adobe Illustrator toolbox. Klik op een ankerpunt op het grote boon vorm, en houd vervolgens de toets "Alt" in Windows of de toets "Option" op een Mac, en klik op het equivalent ankerpunt op de kleinere vorm. Met behulp van de key-click combinatie activeert het dialoogvenster Blend-opties om te komen op uw scherm. Daarin stellen Tussenruimte op Opgegeven Trappen en het aantal stappen tussen de 20 en 25. Laat Oriëntatie ingesteld op Lijn Page. Klik op de knop OK. Adobe Illustrator creëert de tussenliggende stappen mix tussen twee objecten, de vorming van een zachte hoogtepunt met een meer strak gedefinieerd spiegelende accent.

Hints

  • Kies een radiaal verloop als de vulling voor uw cirkelvormig object naar een ingebouwde hint van dimensionaliteit toe te voegen.
  • Isoleer uw kring op een laag en uw hoogtepunt op een ander te maken het gemakkelijk om te bepalen welke objecten u selecteert.
  • Vermijd het toevoegen van een beroerte aan de buitenste rand van een van uw bonen vormen, aangezien de slag het mengproces zal domineren en produceren van een resultaat dat er niet uitziet als een geloofwaardige hoogtepunt.