Hoe maak je een CRC fout te herstellen op een cd

Hoe maak je een CRC fout te herstellen op een cd


Ondanks het productieve gebruik van cd's en dvd's, in het bijzonder in archivering of back-up toepassingen, de daarop opgeslagen data is nauwelijks onfeilbaar. Om het gevaar van verkeerd gelezen te bestrijden of beschadigde gegevens worden geïnterpreteerd en gerepliceerd, de computer maakt gebruik van een systeem van checks genoemd Cyclische Redundancy Check of CRC. Wanneer een blok van gegevens mislukt een CRC, wordt er een fout gegenereerd en de binnenkomende gegevens is gestopt. Gegevens die een CRC faalt mogelijk nog terug te vinden zijn, afhankelijk van de oorzaak van de fout.

instructies

1 Reinig het oppervlak van de CD. Stof, vingerafdrukken en ander vuil op het oppervlak kan de optische laser verstoren, wat kan leiden tot verkeerd leest. Breng een kleine hoeveelheid water of een 50/50 isopropylalcohol en water mengsel tot een zachte microfiber doekje. Gebruik de doek om de disc te vegen is een radiaal patroon vanaf het midden van de schijf en naar buiten te trekken. Veeg niet de schijf in een cirkelvormige beweging als je verdere schade zou kunnen veroorzaken.

2 Open de voorzijde van het schijfstation. Gebruik korte uitbarstingen van perslucht om stof uit de binnenzijde van de schijf te verwijderen. Houd de perslucht kan verticaal en spuit de lucht vanuit een hoek in plaats van dood op. Niet kantelen of houd hem ondersteboven. Hierdoor kan stof aan de voorzijde van de kast af te sluiten in plaats opgesloten. Houd het kan te dicht bij het station openen omdat er te veel luchtdruk de interne componenten kan beschadigen. Het zal veel kracht te nemen om stofdeeltjes te verwijderen. U kunt ook gebruik maken van een CD-ROM reinigingskit dat kleine borstels gebruikt om de optische oog te reinigen.

3 Test de CD op een andere machine, indien mogelijk. Als het probleem blijft slechts op één machine, dan is het probleem mogelijk een falende CD-ROM drive is. Als het probleem blijft op meerdere machines dan de schijf is slecht.

4 Gebruik een copier tool zoals Unstoppable Copier. Unstoppable Copier is een gratis hulpmiddel om gegevens off van beschadigde of falende schijven te trekken. Plaats de schijf in het station en voer het programma. Het zal proberen om de gegevens te verplaatsen van de schijf naar de harde schijf. De werkwijze kan zeer traag. Als een hulpprogramma zoals stoppen exemplaar niet de gegevens van de schijf te halen, kan de gegevenslaag van de CD zijn beschadigd en de gegevens definitief verloren.

Hints

  • Als de disc heeft krassen aan de onderkant, kunt u mogelijk om ze te buff. Plaats kleine hoeveelheden van het bakken-poeder op basis tandpasta op de scratch en voorzichtig buff het uit met een zachte doek. Was de CD voor het testen. Deze techniek werkt alleen als de kras is niet te diep. Het zou leiden tot meer kwaad dan goed, dus het mag alleen worden gebruikt als een laatste redmiddel.