Voordelen & Nadelen van Information Systems

Voordelen & Nadelen van Information Systems


Bedrijven hebben behoefte aan informatie die is tijdig, nuttig, kosteneffectieve, toegankelijk, georganiseerd en accuraat. Daarom moeten informatiesystemen voortdurend worden onderhouden en opgewaardeerd aan de verwachtingen van het bedrijf en de behoeften van klanten te voldoen. Om dit te doen, moeten managers zich bewust zijn van de voor- en nadelen van deze systemen.

System Elements

Het handhaven van een state-of-the-art informatie systeem omvat vijf elementen, inclusief hardware, software, data, mensen en processen. Hardware moet betrouwbaar zijn en moeten worden uitgerust om verschillende workloads te verwerken. Software moet zorgvuldig worden ontworpen en beoordeeld op effectiviteit. Alle gegevens moeten nauwkeurig worden ingevoerd in de computer. Selectief opgeleid personeel moeten bekwaam en deskundig genoeg zijn om de meest recente informatie systemen te behandelen, en de gebruikers moeten worden geleerd hoe om het systeem te bedienen.

voordelen

Een goed informatiesysteem kan de gebruiker toegang, te begrijpen en te reageren op informatie snel en effectief. Wanneer dat nodig is, kunnen gebruikers de meest accurate informatie die nodig is om een ​​activiteit te doen. Een goede informatiesysteem biedt gebruikers verschillende manieren en presenteren veranderen, alsmede verschillende taken. Voor bedrijven, deze mogelijkheid - het veranderen van de gegevens in nuttige informatie - is van onschatbare waarde voor een goede zakelijk succes en het oplossen van problemen.

nadelen

Informatiesystemen niet altijd correct. Dit gebeurt om een ​​aantal redenen. Systems af te breken, te onderbreken glad operaties en het veroorzaken van ontevreden klanten. Zo kan de klant in rekening worden gebracht om de verkeerde diensten of goederen die ze niet te bestellen. Ook kan defecte informatiesystemen van de verkeerde informatie te leveren aan andere systemen, die verdere problemen voor het bedrijf en zijn klanten zou kunnen leiden. Verder systemen zijn kwetsbaar voor hackers en fraude.

Wanneer Systems Fail

Bedrijven zijn verantwoordelijk voor het corrigeren van de gebrekkige werking van hun informatiesystemen om verlies van omzet en klantenbinding te vermijden. Echter, moet de informatie systeemfout soms te wijten aan de groei pijnen te verwachten. Als het bedrijf groeit, het informatiesysteem meestal groeit mee. Echter, wanneer informatiesystemen af ​​te breken, klanten onmiddellijk te worden gemeld, op de hoogte van het probleem en de tijd die nodig is om het te repareren. Onmiddellijk informeren klanten van wat er aan de hand gaat een lange weg te bewijzen de betrouwbaarheid van het bedrijf.