Problemen met de iPad Video Playlist

Problemen met de iPad Video Playlist


De iPad maakt gebruik van de iTunes-synchronisatie programma voor het beheren en te installeren video geladen in het geheugen voor het bekijken. De video afspeellijst kan problemen, zoals onjuist aanbieden van een tv-show die in iTunes als een film is geladen voor gebruik op de iPad te ervaren. U kunt de video afspeellijst probleem op te lossen, zodat het tv-programma bevindt zich in de TV sectie op de iPad zoals het hoort. De procedure is eenvoudig en vereist niet het gebruik van aanvullende software.

instructies

1 Steek de Apple connector einde van de iPod kabel in de iPad. Steek het andere uiteinde in een USB-poort op de computer.

2 Start het gratis iTunes-programma dat is bedoeld voor het synchroniseren met de iPad. Klik op "Start" en "All Applications" en "iTunes".

3 Klik op het tabblad "Video" in de linkerkolom van het iTunes-programma. Scroll naar beneden tot je bij een pictogram van een tv-show komen. Klik eenmaal op het pictogram van de tv-show. Druk op "Command" + "I" om een ​​venster te brengen.

4 Klik op het tabblad "Opties" aan de bovenkant van het venster. Selecteer 'TV Show "uit het drop-down menu naast" Media Kind. Klik op de knop "OK".

5 Klik op het icoon iPad, dat is in de linkerkolom. Klik op het tabblad "TV Shows" aan de bovenkant van het iTunes-programma. Vink het vakje naast het pictogram van het tv-programma dat u eerder had gewerkt.

6 Klik op de "Sync" knop aan de onderkant van iTunes naar de tv-show te plaatsen in de "TV" sectie van de iPad Video app.

7 Met de rechtermuisknop op het pictogram van de iPad op iTunes. Selecteer "Eject" uit het pop-up menu. Stop iTunes. Verwijder de iPod kabel van de USB-poort van de computer en van de aansluiting op de iPad.