Hoe te FTP-toegang configureren

Hoe te FTP-toegang configureren


File Transfer Protocol (FTP) software stelt u in staat om verbinding te maken met een webserver om lokale bestanden te uploaden naar een aangewezen map en downloaden of te wijzigen bestanden op afstand. In tegenstelling tot de file managers die door sommige web hosts voor FTP management, kunt u alle bestanden of mappen die u wilt uploaden, downloaden, verwijderen of verplaatsen in een keer met een paar klikken van de muis te selecteren. De volgende les ervan uitgegaan dat u al een FTP-software is geïnstalleerd.

instructies

FTP-toegang in FileZilla configureren

1 Open FileZilla, en ga naar "File> Site Manager." Selecteer de "New Site" knop en selecteer "Rename" om de naam te wijzigen.

2 Klik op het tabblad 'Algemeen', en voeg de host (domeinnaam), het poortnummer (standaard is 21), het type server (meestal FTP), het type aanmelding, informatie voor de gebruiker en wachtwoord.

3 Klik op de "Advanced" tab om de standaard lokale en externe directories te specificeren. Plaats een vinkje naast "Use gesynchroniseerd browser" als u wilt dezelfde lokale en externe mappen tijdens het FTP-proces te bekijken.

4 Selecteer het tabblad "Transfer instellingen" om de transfer mode op de standaardinstelling, actief of passief in te stellen.

5 Klik op het tabblad "Charset" om de codering van de server gebruikt voor de naam van het bestand in te stellen. Kies "Autodetect" te laten de FTP software detecteert het voor u. Klik op "OK" om de FTP-configuraties te accepteren.

FTP-toegang in Dreamweaver configureren

6 Open Dreamweaver, en selecteer 'Site> Sites beheren "in het menu. In het dialoogvenster "Sites beheren" selecteert u "Nieuw" en "Site."

7 Klik op de "Advanced" tab, en voeg de naam van de site (domeinnaam). Selecteer "Local Info" voor de categorie.

8 Selecteer het pictogram map voor "Local hoofdmap, 'en navigeer naar de lokale map waar uw webpagina bestanden zich bevinden. Laat het vinkje voor "Refresh lokale lijst met bestanden automatisch."

9 Ga naar de map standaard afbeeldingen of verlaat het spatie en voeg het website-adres in het vak "HTTP-adres". Selecteer "Remote Info" onder categorie en kies FTP voor "Access."

10 Voeg de FTP-host, gastheer directory (optioneel, voorbeeld: "www", "public_html"), login-gegevens en wachtwoord. Dreamweaver zal een vinkje te plaatsen door "Opslaan" om het op te slaan in het systeem. Laat het gecontroleerd op gemakkelijke FTP-toegang.

11 Klik op de knop "Test". U ontvangt een succesvolle bevestiging ontvangen als de FTP correct is geconfigureerd. Kies "OK" om de configuraties te accepteren.