Definitie van een Super Computer

Een super computer elke computer die de snelste verwerkingscapaciteit op een bepaald ogenblik op het gebied van computers heeft. Dit is meestal het meest relevant met betrekking tot hoe snel een computer berekeningen kan uitvoeren. Omdat de technologie heeft de neiging om snel vooruit, de term "super computer" is relatief, en wat werd genoemd een super computer kan niet langer worden beschouwd als een super computer ooit een snellere machine is gebouwd.

Geschiedenis

De eerste super computer werd in 1960 door de zogenaamde "vader van de supercomputer," Seymour Cray. Cray ging op vond de Cray Research Company, dat zijn modellen geproduceerd.

berekening Toepassingen

Super computers gebruiken hun berekening snelheid om enorm complexe problemen in de kwantumfysica, klimaatonderzoek en weersvoorspellingen te pakken.

simulatie Toepassingen

Deze machines worden ook gebruikt om de effecten van nucleaire wapens simuleren en berekenen eiwitstructuren en de eigenschappen van chemische verbindingen.

FLOPS

speed supercomputers 'wordt gemeten in Floating Point operaties per seconde, of FLOPS.

expert Insight

Een jaarlijkse Top500 lijst rangschikt super computers door de snelheid. Met ingang van 2010 wordt Cray Jaguar bekend om 's werelds snelste super computer.