Hoe om te controleren het afdrukken van een printer

Weinig dingen zijn meer frustrerend dan uw printer ontdekken is van inkt of prints vlekken wanneer je het meest nodig hebben. Echter, als je maar zelden gebruik maken van uw printer, inkt of toner cartridges in het apparaat kunnen uitdrogen of spuitdoppen kunnen verstopt raken. Daarom moet u uw printer te testen af ​​en toe om ervoor te zorgen dat de manier waarop het zou moeten afgedrukt. Het verzenden van een testpagina af om de printer kunt u niet alleen om te controleren of het apparaat goed functioneert; ook cycli de inktpatronen en voorkomt dat de inkt uit de afwikkeling te veel of uitdrogen.

instructies

1 Schakel de printer en controleer het heeft papier. Controleer de kabel van de printer op de computer en controleer of beide uiteinden zijn aangesloten.

2 Klik op 'Start' en vervolgens op "Apparaten en printers." Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de printer die u wilt testen en klik op 'Printer Properties "op het pop-up menu.

3 Klik op de "Testpagina afdrukken" knop in het venster printer "Properties". Wacht een paar seconden voor de computer naar de testpagina naar de printer te sturen. De printer drukt de testpagina. Klik op de knop "Sluiten" in het venster "Een test pagina is naar uw printer gestuurd".

4 Controleer de Windows testpagina. Controleer op vlekken of onjuiste uitlijning van de tekst. Als de pagina wordt weergegeven correct te laten drukken, zet u de printer. Als de afdruk niet helder is of lijkt vlekkerig of uit groepering, wordt verwezen naar de gebruiksaanwijzing of handleiding voor specifieke instructies over hoe om te fietsen de inktpatronen of uitlijnen van de printkoppen.

Hints

  • Als u niet beschikt over de gebruiksaanwijzing of handleiding van uw printer, kunt u een PDF-versie van de website van de fabrikant waarschijnlijk te downloaden.