Wat betekent "Frequency Out of Range" Mean op een monitor?

Als de monitor van uw computer verschijnt een "Frequency buiten bereik" fout, betekent dit dat het besturingssysteem is een poging om een ​​beeldschermresolutie te gebruiken of refresh rate instelling dat de monitor niet ondersteunt. U kunt dit probleem oplossen door het selecteren van een nieuwe display-instelling, maar dit kan inspanning vergen als de monitor zit vast in een niet-ondersteunde modus.

Veranderen van weergave-instellingen

Als u een "Frequency buiten bereik" error na het gebruik van de weergave-instellingen in Windows om de resolutie van uw monitor wijzigen of refresh rate, kunt u over het algemeen het probleem op te lossen door te wachten 10 seconden voor Windows om automatisch terug te keren naar de vorige instelling. Wanneer u probeert een nieuwe display instelling te gebruiken voor de eerste keer, Windows wordt u gevraagd om op een knop te bevestigen zie je nog steeds het scherm. Als u niet op de knop, Windows keert de instelling.

Veilige modus

Als uw computer zit vast in een niet-ondersteunde weergavemodus en u niet in staat om de "Frequency buiten bereik" duidelijke fout bent, kunt u Windows start in de veilige modus en selecteer een nieuwe weergave-instelling. Nadat de computer opnieuw op te starten, tikt u op de toets "F8" totdat het scherm "Geavanceerde opstartopties" verschijnt. Druk op de pijl-omlaag om "Enable lage resolutie video (640x480) en vervolgens op" Enter. "

individuele Toepassingen

U mag zo nu en dan vindt een individuele toepassing die een "Frequency buiten bereik" triggers fout wanneer je het uit te voeren. Dit komt vooral veel met spelletjes. Als u niet in staat om een ​​oplossing te vinden op de website van de uitgever van het spel te vinden zijn, controleer dan de map van het spel in het menu Start voor een item zoals "opties" of "instellingen". U kunt ook een bestand met de extensie "INI" in de map van het spel op uw harde schijf te vinden. Bij sommige spellen, kunt u dit bestand in Kladblok te openen en handmatig een nieuwe beeldschermresolutie.

Stuurprogramma

U kunt voorkomen dat Windows zodat u weergave-instellingen dat uw monitor niet ondersteunt door het installeren van het stuurprogramma van de monitor te selecteren. Omdat Windows bevat generieke stuurprogramma's die werken met de meeste beeldschermen, veel mensen nalaten om de specifieke drivers te installeren voor hun monitors. Wanneer u de driver te installeren, Windows verwijdert alle resoluties en refresh rates die zou resulteren in een "Frequency buiten bereik" fout. Doorzoek de website van de fabrikant van de monitor voor het stuurprogramma.

Standby modus

Als u de computer uitschakelt terwijl de monitor is ingeschakeld, kan uw monitor kort vertonen een "Frequency buiten bereik" fout toen de standby-modus. Dit is normaal; na de monitor geen signaal van de computer detecteert gedurende enkele seconden, hij in een low-power state totdat u de computer weer aan te zetten. Als het bericht dat u stoort, zet u de monitor uit voordat het afsluiten van de computer.