Wat zijn de verschillende soorten van Kindles?

Wat zijn de verschillende soorten van Kindles?


De Kindle e-reader werd geïntroduceerd door Amazon.com in 2007 en het werd al snel een succes. In feite, in juli 2010 Amazon.com CEO Jeff Bezos kondigde aan dat de Kindle e-books traditionele hardcover boeken werden verkocht dan. Sinds de eerste release, heeft de Kindle een aantal veranderingen ondergaan, maar het doel blijft hetzelfde: de Kindle is een e-reader die duizenden boeken kan houden in een digitaal formaat kleiner dan een hardcover boek.

Eerste generatie Kindle

De eerste generatie Kindle, ook wel de Kindle 1, gingen op de verkoop in 2007. Het heeft een 6-inch diagonaal scherm en meet 7,5 inch hoog, 5,3 inch breed en 0.7 inch dik. Het apparaat weegt 10,3 ounces. Het kan ongeveer 200 niet-geïllustreerde e-books in zijn 256 megabyte geheugen vast te houden. Een SD-kaartsleuf zorgt voor geheugenuitbreiding tot 4 GB, waarvan ongeveer 3.500 niet-geïllustreerde boeken kan houden.

De eerste generatie Kindle toegang tot de Kindle Store en Wikipedia door zijn EVDO, high-speed netwerk verbinding, maar is niet uitgerust voor het surfen op internet. Als de draadloze verbinding continu wordt gelaten, zal de Kindle 1 moeten worden opgeladen ongeveer elke andere dag. Als de draadloze verbinding is uitgeschakeld, kan de Kindle 1 te gaan voor ongeveer een week zonder opladen.

Tweede generatie Kindle

De tweede generatie Kindle, ook wel de Kindle 2, gingen op de verkoop in 2009. De Kindle 2 heeft een 6-inch scherm en meet 8 duim lang, 5,3 inch breed en 0,36 inch dik. Hoewel groter dan de Kindle 1, deze tweede-generatie apparaat weegt iets minder op 10,2 ounces. De 2 GB intern geheugen kan meer dan 1.500 niet-geïllustreerde e-books op te slaan. De Kindle 2 heeft geen uitbreiding van het geheugen capaciteit. Het kan werken ongeveer vier dagen wanneer de draadloze in- en maximaal twee weken overblijft als de draadloze is uitgeschakeld.

De Kindle 2 is voorzien van Wi-Fi-toegang en biedt toegang tot een eenvoudige webbrowser. Andere functies toegevoegd aan dit model voorzien van een "Read to Me" functie, de mogelijkheid om muziek en podcasts te downloaden op de Kindle en PDF-document conversie.

Kindle DX

De Kindle DX, een grotere Kindle, werd uitgebracht in 2010. De DX meet 10,4 inch groot, 7,2 inch breed en 0,38 inch dik. De diagonaal scherm meet 9,7 inch, aanzienlijk groter dan zijn voorgangers. De grotere omvang wordt vergezeld door meer gewicht - de Kindle DX weegt 18,9 ounces. Het beschikt over 4 GB intern geheugen, voldoende om meer dan 3.500 niet-geïllustreerde boeken op te slaan. De DX heeft geen uitbreidingsmogelijkheden.

De Kindle DX heeft een ingebouwde draadloze 3G-dekking die werkt in 100 verschillende landen en gebieden, Amazon.com verslagen. De DX biedt een eenvoudige webbrowser, de "Read to Me" functie en het afspelen van MP3. Met draadloze ingeschakeld, zal de Kindle DX macht te behouden voor ongeveer een week. Met draadloze uitgeschakeld, kan de DX gaan twee of drie weken zonder opladen.

Derde generatie Kindle

De derde generatie Kindle, vaak genoemd Kindle 3, werd geïntroduceerd in 2010. Dit Kindle gekenmerkt dezelfde 6-inch scherm als de Kindle 1 en 2, maar werd de lichtste Kindle nog 8,7 ounces. Het meet 7,5 inch hoog, 4,8 inch breed en 0,335 inch dik. Het heeft 4 GB intern geheugen en biedt dezelfde opslagcapaciteit als de Kindle DX - ongeveer 3.500 niet-geïllustreerde boeken. De Kindle 3 beschikt niet over een SD-slot voor geheugenuitbreiding.

De Kindle 3 komt in twee versies, een met 3G draadloze en één zonder. De draadloze 3G-model kan toegang krijgen tot het web vanaf elke locatie, terwijl de andere is een Wi-Fi-hotspot voor internettoegang. De Kindle 3 heeft een eenvoudige webbrowser, is de functie "Read to Me" en MP3 afspelen. Met draadloze uitgeschakeld, kan de Kindle 3 gaan ongeveer een maand zonder opladen. Met draadloze ingeschakeld, kan het gaan over 10 dagen.