Wat is een DIMM?

Een DIMM of dual in-line geheugenmodule bevindt zich op het moederbord van een computer. De module helpt de computer proces-geheugen en data. De DIMM geheugenmodule heeft de voorkeur boven SIMM of single in-line memory modules, omdat het werkt op hogere snelheden. Eén DIMM-module kan het werk van twee SIMM modules te doen. De DIMM komt reeds geïnstalleerd op een computer maar kan gemakkelijk worden vervangen door een gebruiker.

Functie

Een DIMM-geheugenmodule heeft een 168-pin connector en kan data met een snelheid van 64 bits over te dragen. Dit is een sneller tempo in vergelijking met SIMM geheugenmodules die werken met een snelheid van 32 bits. Gebruikers geven de voorkeur aan een snellere tempo van een DIMM.

Kenmerken

DIMM geheugenmodules kunnen meerdere lijnen van communicatie binnen een computer. DIMM-aansluitingen koppelen aan verschillende circuits in tegenstelling tot een SIMM, die alleen kan produceren een enkele lijn van communicatie.

voordelen

Een DIMM is de beste optie als een systeem verwerkt grote hoeveelheden data. De meeste bedrijven vertrouwen op DIMM modules omwille van hun efficiëntie. DIMM kan ook de betrouwbaarheid voor gebruikers die zijn aangesloten op een thuisnetwerk. De DIMM-module maakt het mogelijk de computers in een netwerk om gegevens op een betrouwbare tempo van de snelheid.

Betekenis

De DIMM-module ondersteunt een computer in de verwerking geheugen. De DIMM verbindt met de databus van de computer als het aan het moederbord is bevestigd. Een DIMM kan data fouten te ontdekken, en sommige DIMM's staan ​​bekend als error correction code (ECC) enabled DIMM's. Deze soorten DIMM wordt gewoonlijk voor servers. De chips op de DIMM controles op fouten en pogingen om ze op te lossen. De meeste computergebruikers moederborden voor thuisgebruik zijn niet ontworpen voor dit soort DIMM's.

Installatie

Een DIMM is op het moederbord van de computer is geïnstalleerd door het te plaatsen in een sleuf. De DIMM wordt aangeboden in verschillende maten en is eenvoudig te vervangen als dat nodig is. Om de DIMM te vervangen, moet de gebruiker gewoon open de behuizing van de PC en verwijder de DIMM uit de sleuf. Het beste is om een ​​antistatische polsband te dragen, zodat de schade niet op de PC wordt veroorzaakt. Als het vervangen van een DIMM, als het eenmaal is geplaatst en de computer opnieuw is opgestart, zal het systeem automatisch de DIMM herkennen.