Waarom zoveel CPU-gebruik Wanneer Geen actieve processen worden uitgevoerd in Ubuntu?

Waarom zoveel CPU-gebruik Wanneer Geen actieve processen worden uitgevoerd in Ubuntu?


Hoewel de computer hardware sneller elk jaar loopt, lijkt software te compenseren door steeds meer opgeblazen en bron honger. De Ubuntu Linux-besturingssysteem is populair bij nieuwkomers en mavens vanwege zijn visuele polish, eenvoudige installatie en uitstekende out-of-the-box-hardware compatibiliteit. De nieuwe Unity shell maakt Ubuntu een opvallende, eenvoudig te gebruiken besturingssysteem. Vele functies die Ubuntu maken een grote Linux-distributie, maar ook het verhogen van de noodzaak van de computer processing power en het geheugen.

kernel Processen

Ook al heb je niet bewust van hun aanwezigheid kan zijn, veel essentiële Linux kernel routines stelen broodnodige random access memory (RAM) en middelen central processing unit (CPU). De kernel maakt de interactie tussen software en hardware mogelijk van uw computer. Het controleert de basiswerking van uw harde schijven, monitor, toetsenbord, muis, netwerk interfaces, sound system, CPU, RAM en ventilator, evenals de verplaatsing van data door middel van het moederbord. Zonder de kernel, de computer is een dure collectie van draad, plastic en metaal.

Daemons en achtergrond processen

Daemons of achtergrond diensten zijn applicaties die werken net boven het niveau van de Linux-kernel laag om diensten te verlenen aan de rest van het Ubuntu-besturingssysteem. Eén zo'n daemon in een typisch Ubuntu-systeem is "cupsd", die het plannen van het werk naar de printer beheert. De "dbus 'daemon draait op de achtergrond als een service die de communicatie beheert tussen de programma's. Andere daemons ondersteunen draadloze verbindingen, USB-apparaten, MySQL database connecties en power management.

U kunt uw computer RAM en CPU-belasting te verminderen door het verwijderen van onnodige daemons uit je startup configuratie. Voer de "Startup Applications Preferences" utility en verwijder het vinkje "Bluetooth Manager" als u geen Bluetooth-connectiviteit nodig hebben. Als u wilt back-ups zelf te plannen, schakelt u het "Backup Monitor" service. Als u geen gebruik maken van Evolution, schakelt u de "Evolution Alarm Notification" daemon. De website 'Mijn Geek Adviezen "verklaart de functie van sommige startup nutsbedrijven, maar als je niet zeker weet of je een daemon of niet nodig hebt, doe het niet uit te schakelen.

Desktop Environment Processen

Tenzij u ervoor kiest om Ubuntu draaien alleen vanaf de terminal - zonder de Xorg graphics server - die je nodig hebt om aanzienlijke RAM en CPU plakjes overgeven aan de enorme collectie van software die de Ubuntu Desktop omvat. Omwille van Eenheid en de onderliggende Gnome grafische gebruikersinterface (GUI), Ubuntu vereist meer CPU-kracht dan de lichtere Xubuntu of Lubuntu. Unity vereist meer CPU tijd om zijn 3-D special effects te bieden. U kunt ook onderscheidende panelen Ubuntu's, meldsysteem, bijwerken notifier en geluid diensten aan de lijst van programma's die roep om processortijd toe te voegen voordat u zelfs uw eerste applicatie te starten.

Zombie Processen

Soms toepassingen, achtergrond diensten en gui nutsbedrijven gewoon stoppen met werken. Net als bij de zombies in horrorfilms, kunnen deze processen lijken te leven, maar ze zijn echt dood. Zombie processen geen CPU-vermogen direct. In plaats daarvan blijven ze kostbare RAM bezetten niets te doen. Als uw RAM beperkt is, kan uw computer beginnen om de swap schijf te gebruiken. Swapping vereist CPU betrokkenheid gegevens van RAM naar de harde schijf. Net als film zombies, moet u deze processen te beëindigen om ze definitief te verwijderen. Gelukkig kunt u dit doen via het hulpprogramma System Monitor of op de commandoregel met het commando "kill".