Hoe te Uha Format Open

De UHA bestandsextensie vertegenwoordigt UHARC compressie. In tegenstelling tot de gemeenschappelijke RAR of ZIP formaten, UHA schept doorgaans veel meer gecomprimeerde bestanden en kan langer duren om te pakken. Het algoritme is geschreven door Uwe Herklotz, alsmede het oorspronkelijke programma voor het comprimeren en decomprimeren. Hoewel UHARC zelf is een command-line programma, hebben veel GUI versies gemaakt voor gebruiksgemak. Het openen van een UHA bestand is erg simpel als je al weet hoe je andere bestand compressie toepassingen.

instructies

Downloaden en installeren WinUHA

1 Ga naar de WinUHA website.

2 Klik op "Download" in de linkerkolom, onder "WinUHA."

3 Download de laatste versie van WinUHA.

4 Start het installatieprogramma u hebt gedownload.

5 Volg de instructies van de installateur, die u door het installatieproces. Aan het einde van de installatie, klikt u op "Start WinUHA."

Met behulp van WinUHA een UHA bestand openen

6 Open WinUHA vanuit het menu Start of vanaf uw bureaublad.

7 Ga naar de map waar de UHA bestand is opgenomen.

8 Dubbelklik op het bestand UHA om het te openen, of selecteer het UHA bestand en klik op "Open" in het bovenste menu van WinUHA.

9 Rechtermuisknop op een lege ruimte op het navigatiescherm en klik op "Extract Archief Naar."

10 Navigeer naar een map die u wilt dat de UHA archief uitgepakt en klik op "OK."

11 Wacht totdat de extractie voltooid is.

Hints

  • Als je gewend bent om RAR en ZIP-archief extracties, zou je teleurgesteld worden op de snelheid waarmee UHA bestanden zijn uitgepakt. Als u het extraheren van een zeer groot archief, kan het even duren voordat u een activiteit te merken. Wees geduldig en wacht tot het proces is afgerond.
  • U kunt ook bepaalde bestanden op het archief uit te pakken zonder dat het extraheren van het hele archief door het selecteren van de bestanden die u wilt uitpakken in het archief (hetzij door te klikken en te slepen, of door de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u elk individueel bestand dat u wilt uitpakken) en rechts te klikken op een van de bestanden, vervolgens te klikken op "Extract geselecteerde bestanden naar".