Hoe kan ik een upgrade van het besturingssysteem van Windows 2000 naar Windows XP

Hoe kan ik een upgrade van het besturingssysteem van Windows 2000 naar Windows XP


Een upgrade van Windows 2000 naar Windows XP is een grote sprong in de wereld van de besturingssystemen. Veel functies werden toegevoegd in XP, dat in 2000 Windows 2000 niet beschikbaar waren kan alleen worden opgewaardeerd naar de Professional-editie van Windows XP, maar de upgrade is eenvoudig en minder dan een uur duurt.

instructies

upgrading

1 Zet de computer aan en plaats de Windows XP Professional Upgrade CD-ROM in de harde schijf van uw computer.

2 Wacht tot de schijf om auto-run. Als om wat voor reden dit niet het geval, druk op de knop Start en zoek My Computer. Selecteer de CD-ROM drive en klik op het tweemaal. Het installatieprogramma zou moeten beginnen te lopen.

3 Volg de instructies op het scherm. Windows analyseert uw systeem en vragen u een aantal vragen. Druk op de knop Volgende om het proces voort te zetten.

4 Kijk als Windows upgrade van uw systeem. Er zal een voortgangsbalk en een uitleg van wat er wordt gedaan op elk interval zijn. Dit kan een langdurig proces zijn. Misschien wilt u gaan met andere activiteiten en gewoon check-in op het elke keer in een tijdje.

5 Herstart de computer volgens de instructies. Wanneer uw computer komt een back-up, zal het worden met Windows XP voor de eerste keer.

6 Stel de tijdzone, datum en andere opties zoals Windows erom vraagt. Dit is een eenmalige installatie proces dat je niet hoeft te opnieuw te voltooien.

Hints

  • Maak altijd een back-up van uw systeem voor het uitvoeren van een upgrade van het besturingssysteem. Vergeet niet dat er iets zou kunnen gebeuren tijdens de installatie, zoals een stroomstoring of schijf mislukking.