Hoe kan ik een draagbare harde schijf van FAT32 naar NTFS converteren

Hoe kan ik een draagbare harde schijf van FAT32 naar NTFS converteren


Het FAT32-bestandssysteem is een Windows-bestandssysteem dat wordt gebruikt met oudere versies van het Windows-besturingssysteem. Het is vervangen door het NTFS bestandssysteem. NTFS biedt geavanceerde beveiliging en logging functies dan de eerder FAT32 en FAT16-bestandssystemen. U kunt de opdrachtregel "Convert.exe" te gebruiken om elke schijf, met inbegrip van draagbare harde schijven converteren van FAT32 naar NTFS. Dit is een hulpprogramma dat op Windows XP en Vista besturingssystemen is geïnstalleerd.

instructies

1 Klik op het menu "Start".

2 Klik op de "My Computer" map in Windows XP of de optie 'Computer' in Windows Vista.

3 Sluit de draagbare schijf in de computer.

4 Kijk voor de nieuwe stationsletter die op het scherm verschijnt. Dit is de stationsletter die overeenkomt met de draagbare schijf.

5 Open een "Command prompt" scherm, die is gevonden onder de rubriek "Accessoires" van het menu "Start" in Windows XP of door rechts te klikken op het bureaublad en het kiezen van de "Open Command Prompt Here" optie in Windows Vista.

6 Typ de opdracht "convert <stationsletter> / fs: ntfs" om de conversie te starten. Vervang "<stationsletter>" met de letter van de draagbare schijf gevonden in stap drie. Typ niet de aanhalingstekens.

7 Typ de volumenaam van het station als daarom wordt gevraagd.

8 Typ "exit" om de opdrachtprompt venster te sluiten wanneer u de "Conversie complete" bericht.