Een back-up van een server op een externe harde schijf

Een back-up van een server op een externe harde schijf


Computer servers zijn een kritische aanwinst voor veel organisaties en bedrijven. Ze slaan gevoelige en belangrijke gegevens van essentieel belang voor de dagelijkse operaties. Als er een brand, kwaadaardige indringer, stroomuitval, virus of harde schijf kapot slaat, kan de server worden uit commissie genomen en een organisatie kan tot stilstand worden gebracht. In het ergste geval kan de data voor altijd verloren. Een back-up van de volledige server bewaart belangrijke informatie en zorgt voor een spoedig herstel. Bovendien, met behulp van een externe harde schijf als een back-up apparaat kunt u uw essentiële gegevens te verplaatsen naar een tweede plaats en uit de gevarenzone.

instructies

1 Bezoek een online retailer als Tiger Direct of New Egg, of winkel op een computer onderdelen winkel als Best Buy of Fry's Electronics om een ​​geschikte harde schijf behuizing te vinden. Koop een Serial ATA (SATA) behuizing die een eSATA-interface heeft als de server heeft één; anders kiezen voor een behuizing met de volgende snelste interface, die is USB 2.0. Controleer ook en controleer of de behuizing een harde schijf groot genoeg is om een ​​back-up van gegevens van uw server kan ondersteunen.

2 Koop een seriële ATA harde schijf die uw server past. Bijvoorbeeld, als uw server heeft een harde schijf van 1 terabyte aan data, koop dan een harde schijf met tenminste 1 terabyte aan opslagruimte. Installeer de harde schijf in de behuizing. Sluit het station aan elke computer en formatteer de externe schijf, zodat gegevens kunnen worden geschreven.

3 Ga naar de System Rescue CD website en download de nieuwste versie van de SystemRescueCD software. Branden op CD-ROM en het etiket van de CD.

4 Zet de server en plaats de System Rescue CD. Herstart uw systeem en de CD als de boot media. Wanneer het blauwe CD boot scherm komt, kies boot optie nummer 5, "SystemRescueCd: direct beginnen met de grafische omgeving," en wacht tot het besturingssysteem op te starten. Sluit de externe harde schijf aan op de server en de drive mounten.

5 Klik op het cd-pictogram in de linker kant van het scherm om het menu te openen. Selecteer de "System" menu-item en in het volgende menu te halen "Partimage." In de "partitie op te slaan / te herstellen" venster selecteert u de harde schijf vermelding die overeenkomt met de harde schijf van uw server. Typ de naam van de back-up in het tekstvak "Image-bestand naar / gebruik te maken" en druk op de toets "F5".

6 In het venster "Compression level", selecteer "Geen" en druk op de toets "F5". In het volgende venster, typt u de beschrijving van uw back-up in de "Partition description" tekstvak en druk op "Return" tweemaal. In het volgende venster, selecteer "OK" twee keer om de back-up te starten. Wanneer het proces is voltooid, klikt u op het cd-pictogram, selecteer "afmelden" en dan sluit u de server en ontkoppel de externe drive en start de server opnieuw.

7 Bewaar uw externe harde schijf op een veilige plaats. Kies een ander gebouw dan de server wordt gehost in als een plek om uw back-up bestanden op te slaan.

Hints

  • Probeer nooit om een ​​back-up van uw server terwijl het in dienst. Gegevens kunnen worden gewijzigd terwijl de back-up proces wordt uitgevoerd, de integriteit van uw back-up in gevaar te brengen.