Hoe maak je een harde ondertiteling met behulp van VirtualDub

Hoe maak je een harde ondertiteling met behulp van VirtualDub


VirtualDub is een gratis en open-source video manipulatie programma vrijgegeven onder de GNU General Public License. Met de VobSub en TextSub filters, kunt u VirtualDub gebruiken om harde ondertiteling, of harde ondertiteling te branden, op een videobestand. In plaats van het opslaan van tekstuele informatie in een embedded, optionele stroom, harde ondertiteling zijn een onlosmakelijk onderdeel van de individuele frames van de video.

instructies

1 Download en installeer VirtualDub met behulp van de standaard instellingen in de installatiewizard. Noteer de locatie van de installatiemap.

2 Download VSFilter en start het installatieprogramma. In het dialoogvenster dat verschijnt, uitbreiding van de drop-down lijst onder "Plugins" en controleer de vakjes naast VobSub en TextSub. Klik op "Next" en selecteer de locatie waar u VirtualDub als bestemming directory geïnstalleerd.

3 Launch VirtualDub. Selecteer "Open videobestand ..." uit het menu "Bestand" en blader naar de map met de video, die een harde ondertiteling nodig heeft. Markeer de naam van het bestand en klik op "Open" om het in VirtualDub laden.

4 Selecteer "Filters ..." in het menu "Video". Het dialoogvenster dat verschijnt een lijst met filters bevat momenteel worden toegepast op uw videobestand. Als deze lijst niet leeg is, markeert eventuele filters en klik op "Verwijderen" om ze te verwijderen. Klik op de knop "Add" en selecteer "TextSub" vanuit het venster Filter toevoegen dat verschijnt. Hierdoor wordt het venster TextSub lanceren.

5 Blader naar de map waarin je ondertitel bestand. Klik op de bestandsnaam, kies de FPS of frames-per-seconde, instelling die overeenkomt met de frame rate van de video en klik op 'OK'.

6 Selecteer "Save as AVI" in het menu "Bestand" en wacht voor VirtualDub om uw aparte video-bestand en ondertitel bestand te combineren tot één videobestand met harde ondertiteling.

Hints

  • Als u wijzigingen in uw ondertitels te maken voor het branden ze in met VirtualDub, een gratis en open-source editor ondertitel als Ondertitel Bewerken voor Windows of een cross-platform tool zoals Aegisub of Jubler - die beide zijn beschikbaar voor Windows, Linux en OS X.
  • Als je een film gemaakt die u wilt verspreiden op het internet in meerdere talen, met behulp van VirtualDub te branden in uw harde ondertiteling zal toestaan ​​kijkers op video-sharing sites zoals YouTube en Vimeo om de tekst te vertalen zien als ze de video te bekijken.
  • Als u maakte een originele vertaling van een buitenlandse film in het publieke domein of voor een commerciële film in een educatief project valt onder fair use, het creëren van harde ondertiteling in plaats van soft ondertiteling kan voorkomen dat anderen te herverdelen of het nemen van krediet voor je harde werk.
  • Zodra je harde ondertiteling toevoegen aan een videobestand, kunnen ze niet worden verwijderd. Niet harde ondertiteling toe te voegen aan de oorspronkelijke digitale meester van je videobestand. Back-up van het origineel en maak een kopie om mee te werken in VirtualDub.