Hoe maak je een IF-functie voor Microsoft Excel 2007

Hoe maak je een IF-functie voor Microsoft Excel 2007


Excel 2007 biedt functies om gebruikers het uitvoeren van berekeningen op werkbladgegevens te helpen. Automatiseren van het proces van het berekenen, tellen, gemiddelde, en in het geval van een IF functie voltooien van een test die resultaten op basis van of een voorwaarde of aandoeningen waar of onwaar levert. De Excel 2007 IF functie op grote schaal wordt gebruikt voor berekeningen zoals loonheffing, overuren en met studenten indelingsprocedures.

instructies

1 Analyseer de formule voor een IF functie. Een IF-functie zijn drie dingen nodig: Een logische test, een waarde als het waar is, en een waarde als onwaar. De logische test is wat u wilt testen voor, zoals een getal dat bepaalt of een werknemer overuren ontvangt. De waarde als het waar is wat er zal gebeuren als de waarde gelijk aan "yes", zoals op een overwerk prijs betaalt de werknemer, terwijl de waarde als onwaar wat er zal gebeuren als de waarde gelijk aan 'nee' of aan het betalen van de werknemer normale tarief. De basisstructuur voor een IF functie = IF (logische_test, waarde_als_onwaar, waarde_als_waar).

2 Bereid een werkblad voor een basis functie ALS. In deze functie zal u bepalen of een werknemer met een basis loon van 13,00 per uur overwerk loon ontvangt, en zo ja, hoeveel, met behulp van een IF functie. Open Excel 2007 en voer informatie in de volgende cellen:
A3 - Sarah Parker
A4 - Ed White
A5 - John Steele
B2 - Pay Rate
B3, B4, B5 - 13,00
C2 - Total Hours
C 3-45
C4 - 39
C5 - 41
D2 - overuren

3 Plaats uw cursor in cel D3 en klik om het als de actieve cel te selecteren. Selecteer het tabblad 'Formula' op het Excel-lint, selecteer en raam "Logisch" "IF" om de "Function Arguments" te openen. Excel zal de functie starten door toevoeging van de functie structuur "= IF ()" om de functie bar net boven het werkblad. Het venster Functieargumenten zal uw argumenten te plaatsen binnen bijgeleverde haakjes.

4 Voer het volgende in de formule tekst gebieden en klik op "OK" om de formule in te voeren als resultaten bekijken. Wanneer u klaar bent, moet de functie te lezen in de formule balk als: = IF (C5> 40, B5

(C5-40), 0)
Logische_test: C3> 40
Waarde_als_waar: B3 (C3-40)
Waarde_als_onwaar: 0

5 Kopieer en plak de IF-functie in de resterende cellen door rechts te klikken op cel D3 en het selecteren van de "Copy" optie en vervolgens met de rechtermuisknop te klikken weer te plakken in de cellen C4 en C5. Als het goed is, moeten de resultaten zoals weergegeven:
D3 - 65
D4 - 0
D5 -13

Hints

  • U kunt het uiterlijk van IF-functie resultaten te verbeteren door hen te formatteren volgens het type data. Zo kunt u de cellen D3 tot D5 opmaken door het plaatsen van uw muiscursor in cel D3 en slepen het naar beneden naar cel D5 om alle cellen te selecteren en vervolgens de "Thuis" tab op het Excel-lint en uit de sectie "Nummer" selecteert het dollarteken ($).