Hoe een bestand in XP Zip

Hoe een bestand in XP Zip


Zippen bestanden kunnen ruimte te besparen op uw computer en upload tijd als je ze sturen in een e-mail. Als u meerdere bestanden of afbeeldingen, waardoor ze in een zip-bestand zet ze allemaal in dezelfde map. Gezipte bestanden worden gecomprimeerd en samen verpakt zonder weglating van alle van de informatie. Zippen maakt het ook mogelijk de persoon die deze bestanden om ze sneller te downloaden. Windows XP wordt geleverd met een ingebouwde zip-programma.

instructies

1 Klik op het menu "Start" en vervolgens op de map met de bestanden die u wilt zip. Nadat de map opent, worden alle bestanden in die map op uw scherm verschijnen.

2 Markeer het bestand dat u wilt zip. Meerdere bestanden moeten naast elkaar om ze allemaal onder dezelfde gecomprimeerde map zijn. Als de bestanden zijn niet naast elkaar, klik en houd een van de bestanden, en sleep het naast het andere bestand dat u wilt zip.

3 Markeer het eerste bestand, ga dan naar het laatste bestand en druk op de Shift-toets ingedrukt terwijl u op het bestand. Alle bestanden tussen het eerste en het laatste bestand moet nu worden gemarkeerd. Deze benadrukte bestanden zijn degenen die zullen worden opgenomen in het zip-bestand.

4 Klik met de rechtermuisknop op een van de gemarkeerde bestanden en een pop-up menu verschijnt. Alle bestanden die u wilt zip moet nog steeds worden gemarkeerd. Selecteer de "Send to" optie in het pop-up menu. Een ander pop-up menu verschijnt naast de eerste.

5 Selecteer de "Compressed (zipped) Folder" optie in het tweede pop-up menu. Windows XP zal een nieuwe map te maken met een gecomprimeerde kopie van elk van de bestanden in het. De nieuwe map wordt een rits aan het te hebben en zal dezelfde naam als het eerste bestand dat u hebt geselecteerd. Uw originele bestanden nog steeds intact zijn, omdat de gecomprimeerde bestanden zijn kopie├źn. Uw zip-bestand is nu klaar om te verzenden.

Hints

  • U kunt uw zip-bestand een andere naam geven door met de rechtermuisknop op te klikken en het selecteren van de naam van het pop-up menu.
  • Verschillende soorten bestanden kunnen worden geritst in dezelfde map.