De Rechtsgeldigheden van Software kopiëren

De Rechtsgeldigheden van Software kopiëren


De Business Software Alliance meldt dat de software-industrie verloor meer dan $ 50 miljard tussen 2007 en 2008 is het resultaat van miljoenen consumenten het gebruik van illegale kopieën van software. Sommige consumenten zijn zich niet bewust dat de Amerikaanse wetten op het auteursrecht omvatten bescherming voor software-ontwikkelaars.

misvattingen

Sommige mensen ten onrechte denken dat elke vorm van software kopiëren is illegaal. Het US Copyright Office stelt het legaal is om back-ups van de software te maken, zolang u eigenaar van de originele software. U moet beschikken over de back-up als u verkoopt of gooi het origineel. Het is illegaal om te bezitten of een back-up van de software te gebruiken als je niet de eigenaar van de originele software-item.

feiten

Het is illegaal om software te kopiëren als u van plan bent te verkopen of de kopieën te delen --- zelfs als je een legale kopie van de software gekocht. De verkoop van illegale kopieën van software staat bekend als piraterij of drooglegging. Volgens de Entertainment Software Association, kunnen Amerikaanse rechtbanken overtreders tot $ 30.000 boete; de boete kan oplopen tot $ 100.000 of hoger, indien de eigenaar van het auteursrecht rechtstreeks klaagt de overtreder.

Waarschuwing

File-sharing netwerken zijn een populaire manier om bestanden te delen, maar het is illegaal om auteursrechtelijk beschermde software downloaden via deze netwerken. Het downloaden van een kopie is als het hebben van een back-up software die u niet de eigenaar --- dat is illegaal.