Hoe maak je een DHCP-server

Hoe maak je een DHCP-server


Om network engineers, Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) is een belangrijk instrument dat hen helpt om computers aan te sluiten op anetwork, in het bijzonder in een tijd waar mobiele apparaten zijn zo gewoon.

DHCP werkt als een server, genaamd de DHCP-server, biedt nieuwe apparaten met een netwerk IP-adres voor een bepaalde periode van tijd. Deze periode wordt een lease en elk apparaat dat een lease van de DHCP-server verkrijgt krijgt een IP-adres, het subnetmasker, de gateway IP-adres, en de WINS en / of DNS-server adressen. Zodra al deze zijn verkregen, de computer of het apparaat toegang heeft tot netwerkbronnen.

instructies

1 Controleer uw netwerk diagram. Als u op zoek bent naar een legitieme DHCP-server, moet worden vermeld op alle documentatie of schema dat het computernetwerk van uw organisatie beschrijft. Als u op zoek bent naar een rogue DHCP-server, die anders dan een erkende network engineer iemand heeft geïnstalleerd, dan zul je nodig hebt om te zoeken naar deze apparaten.

2 Zoek voor een van draadloze toegangspunten of switches die door rond te lopen van de fysieke plaats en kijk voor een van deze apparaten die niet behoren op het netwerk kan geïnstalleerd. Wireless access points en een aantal beheerde switches hebben vaak DCHP software geïnstalleerd in hen en wanneer ze zijn aangesloten op een netwerk deze DHCP-server kunnen verstoren hoe legitiem geïnstalleerde servers te behandelen huurcontracten voor de computers en apparaten op het netwerk.

Wireless access points kunnen vaak worden ontdekt door wandelen rond de site met een draadloos apparaat en op zoek naar eventuele ongebruikelijke SSID dat het aantrekt.

3 Installeer DHCPloc. Dit programma is een command-line tool die actief op zoek gaat naar elke DHCP-servers die er bestaan ​​op een netwerk. Zodra het lokaliseert al deze servers, wordt u gewaarschuwd met een pieptoon indien zij vaststelt dat er sprake is van onbevoegde DHCP-servers.

DHCPloc wordt geïnstalleerd met behulp van de installatie-cd van Windows. Plaats de cd in de cd-rom-station van uw computer. Open Deze computer, klik met de rechtermuisknop op de cd en selecteer Verkennen. Als de CD uitbreidt, ga naar Ondersteuning / Tools. In de map Hulpprogramma's, klik op Setup.exe en volg de instructies om deze tools die DHCPloc installeren, inclusief.

4 Run DCHPloc. De eenvoudigste manier om dit te draaien is door te klikken op de knop Start en klik vervolgens op Uitvoeren. In het vak Openen typt dchploc.exe. Dit zal het command-line interface om het programma te openen. Aangezien het een command-line programma, moet u dchploc typen bij de opdrachtprompt en druk op de Enter-toets om het te lanceren. Er zijn extra parameters die kunnen worden gebruikt met de dhcploc commando om uw zoekopdracht en de resultaten aan te passen. Deze kunt u vinden op de Microsoft TechNet.

Hints

  • Rogue DHCP-servers kan problemen veroorzaken voor uw netwerk gebruikers veroorzaken, maar ze kunnen ook van invloed op de veiligheid van het netwerk.
  • Overweeg iets over het installeren van malafide apparaten op uw netwerk in Acceptable Use Policy van uw organisatie.