Hoe maak je een goede Word-document aanmaken

Hoe maak je een goede Word-document aanmaken


Voor de meeste mensen met Microsoft Office op hun computer, het creëren van een eenvoudig document in Word is eenvoudig. Echter, Microsoft Word heeft vele functies sommige gebruikers zijn zich niet bewust van dat kan het proces gemakkelijker te maken, evenals maken het document professioneler. Of u nu met behulp van het programma voor persoonlijk of professioneel gebruik, neem een ​​beetje tijd om naar de meer geavanceerde opties Word biedt om een ​​goede Word-document te maken te leren kennen.

instructies

1 Gebruik Microsoft Thema's, onder "Pagina-indeling", die automatisch de kleuren en het uiterlijk van uw document op indrukwekkende wijze aan te passen.

2 Denk aan het visuele effect van uw document. U kunt in staat zijn om alle informatie die u nodig als tekst over te brengen, maar blokken tekst zijn vaak moeilijk te lezen (en niet te vergeten saai). Ga naar "Font" en verander de kleur, grootte of lettertype stijl van titels of ondertitels om ze te laten opvallen.

3 Gebruik SmartArt, een Microsoft Word-functie waarmee u visuele graphics, diagrammen, lijsten, grafieken, tijdlijnen en andere meer visueel arresteren manieren om uw ideeën te geven te creëren. Ga naar "Insert" en vervolgens "Illustraties" te vinden en te gebruiken SmartArt.

4 Gebruik tabellen om informatie weer te geven. Klik op "Insert", kies "Table", klik op "Quick Tables" en selecteer een van de sjablonen. Voer de informatie in de tabel, die veel meer georganiseerd en professionele verschijnt dan een eenvoudige blok tekst.

5 Maak een inhoudsopgave, appendix en voetnoten voor langere documenten om te helpen de informatie makkelijk te vinden. De inhoudsopgave moet worden na uw titelpagina en de bijlage is aan het einde van het document. Ga naar "Insert" en gebruik de kop- en voetteksten aan bronnen binnen uw document citeren.

6 Een voorbeeld van uw document voordat u afdrukt. Vaak zal een document goed uitzien op het scherm, maar er zijn problemen met het formaat als je eenmaal af te drukken. Ga naar "File", "Print" en "Print Preview" om te zien hoe uw document eruit zal zien op papier. Gebruik de pagina-indeling opties om uw document zo nodig aan te passen.