Soorten Computers en hun onderdelenOf het nu op school, thuis of op het werk, mensen maken gebruik van computers om opdrachten, spelletjes spelen en plaats telefoontjes af te ronden en te ontvangen, onder andere dingen. Er zijn verschillende belangrijke soorten computers. Elk van deze inrichtingen heeft onderdelen die uniek zijn voor dit soort personal computer.

Desktop Computers

Een desktop computer is uitgerust met een aantal verschillende componenten om make-up een hele pc-systeem. De computer is ontworpen voor gebruik op een plek. De meeste desktop computers bestaan ​​uit een monitor, toetsenbord, muis en central processing unit (CPU). Sommige desktop computers, de zogenaamde all-in-one computers, combineren de monitor in dezelfde zaak als de CPU. Desktop computers zijn meestal geïnstalleerd met Microsoft Windows en Linux besturingssystemen. Apple heeft een eigen Mac OS X-besturingssysteem voor Apple-vervaardigde desktop computers.

laptops

Een laptop is een personal computer die is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. De laptop neemt alle componenten van een desktop computer en voegt deze in één draagbare eenheid. De meeste machines wegen slechts enkele ponden en kunnen worden gebruikt in vele plaatsen waar een desktop computer niet kan werken. De laptop bestaat uit een monitor, QWERTY-toetsenbord, touchpad of trackpad en ingebouwde luidsprekers. Een oplaadbare batterij bevoegdheden van de inrichting, en een AC-adapter verbindt de laptop op een externe voedingsbron.

Tablet computer

Een tablet-computer is een volledig draagbare computer die is geïntegreerd in een flat, touchscreen display. De tablet wordt voornamelijk geëxploiteerd door te tikken en vegen het aanraakscherm. Om te schrijven en het type, het besturingssysteem van de tablet-computer bevat ook een virtueel toetsenbord en een digitizer pen. Bepaalde gespecialiseerde laptops ook dienen als tabletten, als gevolg van een converteerbare aanraakscherm dat via toetsenbord vlak is. Populaire tablets zoals de iPad, Galaxy Tab, PlayBook en Zoom gebruik van mobiele besturingssystemen die niet zo krachtig als traditionele laptops zijn.

Persoonlijke digitale assistent

Een personal digital assistant (PDA) is een draagbaar mobiel apparaat dat veel van de functies van een computer kan voltooien. Veel PDA's zijn ook wel smartphones, en zijn verkrijgbaar via grote mobiele telefoon aanbieders. Een PDA kan verzenden en ontvangen van e-mail, toegang tot het internet, download applicaties en documenten te bekijken. De meeste moderne PDA's zijn voorzien van een kleuren touchscreen, Bluetooth-connectiviteit, Wi-Fi en 3G of 4G-technologie.