Fysieke geheugendump Problemen

Fysieke geheugendump Problemen


De fysieke geheugendump probleem is ook bekend als de Blue Screen of Death (BSOD) voor computers. Dit gebeurt wanneer een vastgelopen applicatie zorgt ervoor dat je computer crasht. Wanneer uw computer crasht, is een bestand dat \ creëert "dumps \" de gegevens die op het moment van de crash liepen. Hiermee kunt u de toepassing of het bestand dat de crash veroorzaakt lokaliseren.

Oorzaken fysiek geheugen Dump Problem

Fysiek geheugen dump problemen, of BSODs, worden meestal veroorzaakt door bestuurders of toepassingen die onverenigbaar zijn met de besturingssystemen. Crashes kan gebeuren wanneer u een upgrade naar een nieuw besturingssysteem en een aantal toepassingen die u gebruikt met de oude besturingssysteem werden niet getest compatibel met het nieuwe OS te zijn. Het kan ook gebeuren wanneer u een nieuwe software te installeren en een aantal van de bestanden die geladen zijn niet compatibel met uw besturingssysteem. Een andere oorzaak is het upgraden van de drivers die je hebt voor video, audio, afbeeldingen en andere randapparatuur die niet compatibel met uw OS zijn. De bottom line voor BSOD is incompatibiliteit met uw besturingssysteem. Een upgrade of terugdraaien van geïdentificeerde incompatibele drivers of het verwijderen van incompatibele software lost vaak het probleem.

geheugendumps

Programma's die op uw computer te gebruiken verschillende delen van RAM (random-access memory). Het is \ "random \" omdat er geen vaste hiërarchie van instellingen opgeslagen en benaderd. Alle toepassingen die u tijdelijk draaien maakt gebruik van wat de beschikbare ruimte in uw RAM-geheugen is. Alle gegevens in het RAM-geheugen wordt vrijgegeven en verloren wanneer u de computer uitschakelt. Wanneer een toepassing een ernstige fout veroorzaakt, hangt, of stopt met werken, deze bevriest uw RAM-geheugen en stopt deze worden geopend en gebruikt. Zonder enige geheugen moet worden gebruikt om een ​​toepassing uit te voeren, stopt uw ​​computer helemaal en crashes hardlopen. Dit heet de Blue Screen of Death (BSOD) en uw computer \ "dumps \" de gegevens van uw RAM-geheugen in een geheugendumpbestand. Afhankelijk van hoe uw computer is geconfigureerd, drie soorten dump-bestand beschikbaar zijn, die verschillende delen van het geheugen toegang: de kleine, kernel en het volledige geheugen dump.

Kleine geheugendump

De kleine geheugendump platen alleen wat hij denkt dat de meest bruikbare informatie voor het identificeren van de crash zijn. Het dumpt een lijst van bestuurders die werden benaderd en de laatste vermelding in het RAM-geheugen voor uw computer crashte. De kleine geheugendump werkt voor computers die niet over een grote harde schijf capaciteit hebben, omdat het alleen maar leidt tot mini stortplaatsen die 2MB zijn bij de meeste. Het nadeel van mogelijk slechts een geheugendumpbestanden is dat sommige BSODs indirect veroorzaakt door andere toepassingen toegang tot het geheugen ten tijde van de crash. De mini-dump bestanden bevinden zich in C: \ Windows \ Minidump. Nieuwe worden gemaakt telkens wanneer de computer hangt.

Kernelgeheugendump

De kernelgeheugendump bevat een groter deel van het geheugen op het moment van de crash dan de kleine geheugen dump. Het bevat niet alleen de lijst van de bestuurders en laatste adres in het RAM-geheugen voor de crash, maar ook het deel van het geheugen dat wordt gebruikt door het besturingssysteem op uw computer draaien. Besturingssystemen te laden verschillende drivers en applicaties op de achtergrond tijdens het opstarten en de hele tijd dat uw computer wordt uitgevoerd, deze drivers en applicaties toegang krijgen tot een deel van uw RAM-geheugen en worden opgegeven als de kernel geheugen. Wanneer uw computer crasht en de kernelgeheugendump is ingeschakeld, dumpt al deze in die dump file. Voor de meeste gevallen, dit bevat al aan de oorzaak van de crash te diagnosticeren nuttige informatie, maar de kernelgeheugendump niet dat een deel van het RAM-geheugen dat wordt gebruikt door programma's je rennen en die toegewezen zijn bevatten. Afhankelijk van de grootte van uw RAM-geheugen, de grootte van de kernelgeheugendump varieert van 150MB tot 2GB.

Volledige geheugendump

Het volledige geheugen dump stort alles in uw RAM-geheugen. Als u een 1GB RAM, zal het volledige geheugen dump een grootte van 1GB vermeerderd met ten minste 1 MB voor dump informatie. Deze dump bestand met de naam MEMORY.DMP, bevat alle informatie in uw RAM-geheugen op het moment van de crash. Het kost veel schijfruimte en wordt overschreven telkens wanneer een nieuwe complete dump is gemaakt in C: \ Windows.

Waar Dump opties configureren

Dump opties kunnen worden geconfigureerd door te gaan naar System Properties op uw computer. Onder \ "Startup and Recovery \" is een knop Instellingen, waarop je kunt klikken om te kiezen welke van de drie dump opties die je graag zou willen hebben. Het toont u de bestandsnaam en de locatie waar de dump-bestand is gemaakt ook.