Borden en symptomen van Computer Problemen met het geheugen

Borden en symptomen van Computer Problemen met het geheugen


RAM een computer of random access memory, voorziet tijdelijke opslag van gegevens die door de CPU bij het uitvoeren van programma's en andere processen. Dit geheugen werkt bijna voortdurend, vanaf het moment dat de computer wordt opgestart tot in de tweede zij wordt afgesloten, en is een essentieel onderdeel voor de gezondheid en functionaliteit van uw machine. Een defecte geheugenmodule maakt uw computer bijna nutteloos, en moet zo snel als een probleem wordt gedetecteerd worden vervangen.

System Performance Fouten

Een klassiek teken van geheugenproblemen heeft betrekking op de algemene werking van uw computer. Dit kan variëren van problemen met het uitvoeren geheugen intensieve programma's of interfereren met het vermogen van uw computer om relatief eenvoudige taken uit te voeren. Je zou kunnen foutmeldingen, programma vastloopt of zelfs gevreesde Windows 'ervaren' blue screen of death. "

booten Fouten

Uw computer routinematig controleert de geïnstalleerde geheugen elke keer dat het opstart. Beschadigde, mislukte of falende geheugenmodules zijn weergegeven als onleesbaar, of zelfs onherkenbaar naar uw systeem. Zonder deze belangrijke component van uw systeem niet in staat is het opstarten en zal typisch piepen regelmatig tot de machine wordt uitgeschakeld en de defecte geheugen vervangen.

data-corruptie

Geheugenchips verwerken van de meeste van de gegevens die uw computer draait, en een falende chip van invloed op deze gegevens te negatief. Een defecte geheugenmodule kunnen gegevens verloren gaan of corrupt het zo dat het onherstelbaar. Als het niet lukt om de informatie op te slaan, kan het er roerei en onleesbaar op latere herziening. Foto's en afbeeldingen kunnen vervormd, hoewel dit symptoom op zich kan wijzen op een fout in uw grafische kaart.

Oplossing

De enige haalbare oplossing voor het corrigeren van een defecte geheugenmodule te vervangen. Voor computers met meer dan een geheugenmodule, het vinden van degene die verantwoordelijk is voor de problemen brengt wat trial and error. Probeer het verwijderen van een module op een tijd en proberen op te starten. Ga dan die module aan een ander geheugenslot en probeer het opnieuw. Blijven experimenteren met al uw geheugenmodules en geheugensloten totdat u systematisch versmald de oorzaak van de fouten.