Hoe schrijf ik een programma dat duurt 10 gehele getallen als Input

Hoe schrijf ik een programma dat duurt 10 gehele getallen als Input


Computer programmering is een voortdurend evoluerende industrie, zoals nieuwe talen, technieken en technologieën worden geïntroduceerd. Op haar hart, de programmering is de praktijk van het oplossen van problemen en het gebruik van logica. Een van de eerste stappen beginnende programmeurs te leren is vaak hoe om input en output data. Het schrijven van een eenvoudig programma te aanvaarden 10 nummers kan u helpen uw logica te oefenen.

instructies

1 Stel uw ontwikkelomgeving met behulp van het programma van uw keuze. Voeg alle noodzakelijke headers of pakketten, en doe een test van het programma. Sla het programma met een logische naam.

2 Maak variabelen om uw gehele getallen te houden. Zorg ervoor dat ze beschrijvende namen, zoals firstNum, secondNum, enz. Te geven Zet alle waarden op nul; Dit wordt vaak gedaan met behulp van uitspraken als "firstNum = 0" bij het maken van de variabelen.

3 Schrijf een lijn naar de gebruiker wordt gevraagd om het eerste nummer in te voeren. Bijvoorbeeld in de programmeertaal C ++, de verklaring lijkt als volgt:

cout << "Geef het eerste getal"

Input verklaringen verschillen per programmeertaal, dus check een leerboek of verwijzing site om ervoor te zorgen dat u de juiste syntax.

4 Schrijf een ingang statement te "vangen" reactie van de gebruiker. Bijvoorbeeld, in C ++, de lijn onmiddellijk na de vorige "cout" statement zou moeten zijn:

cin >> firstNum

Deze uitspraak slaat de waarde van welke de gebruiker ingevoerde (hopelijk een integer instructies) in de variabele "firstNum."

5 Herhaal stap 3 en 4 totdat u hebt ingesteld alle 10 nummers. Sla uw werk op en doe een test. Corrigeer eventuele fouten en blijven draaien totdat u een foutloze programma.