Beveiliging Problemen met Home Network Systems

Beveiliging Problemen met Home Network Systems


Thuisnetwerken kunnen u voorzien van entertainment, gemakkelijke toegang tot informatie en e-mail. Ze kunnen ook cybercriminelen toegang tot uw persoonlijke informatie als u uw netwerk niet goed zijn beveiligd. Een aantal potentiƫle kwetsbaarheden zijn inherent aan een thuisnetwerk, en hackers kan het compromis op vele manieren.

Zwakke beveiligingssleutel

beveiligingssleutel uw thuisnetwerk is uw eerste verdedigingslinie als het gaat om het beveiligen van uw netwerk. U kunt uzelf bloot aan onnodige risico's als je een beveiligingssleutel die te kort of is gemakkelijk te raden kiezen. Bijvoorbeeld, als uw beveiligingssleutel is gebaseerd op algemeen bekende feiten, zoals uw geboortedatum of uw verjaardag, kan het mogelijk zijn voor anderen om te raden. In een dergelijk geval kunt u overwegen het veranderen van de sleutel. Maak de sleutel zo lang mogelijk en kies letters en cijfers die niets voor u betekenen.

de Firewall

Afgezien van zwakke beveiligingssleutels, de volgende grootste probleem met het thuisnetwerk beveiliging die je kunt tegenkomen is het ontbreken van een firewall. Een firewall is in wezen een barricade die u toelaat om toegang tot het internet, terwijl het blokkeren van buitenstaanders het invoeren van uw computer. Zonder een adequate firewall, riskeert u uw persoonlijke gegevens bloot te stellen aan iedereen die bereid is om te zoeken naar het. Windows wordt geleverd met een firewall, maar deze firewall kan worden uitgeschakeld. Als u geen extra firewall software of hardware te gebruiken, kunt u alle computers handmatig te controleren op het netwerk om ervoor te zorgen dat de Windows Firewall actief beschermt u.

backdoor Programs

Als uw netwerk in het gedrang komt, zelfs voor een zeer korte tijd, cyber-criminelen kunnen de computers op te infecteren met backdoor programma's. Deze programma's wezen houd uw netwerk open voor meer bedreigingen. Voorbeelden van backdoor programma's omvatten Back Oriface, SubSeven en NetBus. U kunt in staat zijn om deze ongewenste programma's met antivirus software te verwijderen; echter, moet u de breuk in de beveiliging van uw netwerk af te dichten voor de moeilijke situatie aan een blijvend effect hebben. Netwerken die het meest kwetsbaar zijn voor dit soort aanvallen zijn gebruik van de oudere WEP-beveiligingsprotocol. U kunt meer bescherming met de nieuwere WPA-protocol te krijgen. Routers tonen welk type beveiliging die zij aanbieden op de verpakking.

Default wachtwoorden

Draadloze routers kunt u uw Internet signaal uitzenden in uw huis of kantoor, en ze meestal kunt u in te loggen op een interface via de webbrowser. De eerste keer dat je dit doet, zult u waarschijnlijk gebruik maken van een standaard wachtwoord die aan u wordt verstrekt door de fabrikant van de router. Het is essentieel dat u dit standaard wachtwoord naar iets sterkers zodra u uw netwerk op te zetten te veranderen. Cyber-criminelen maken het hun bedrijf om het standaard wachtwoord voor alle router fabrikanten weten. Als u nog steeds de ingesteld op standaard wachtwoord, kan dit al de cyber-criminelen nodig hebt om uw netwerk en toegang tot uw gegevens.