Network Software Requirements

Network Software Requirements


Netwerksoftware wordt aangepaste toepassingen die helpen bij een netwerk te onderhouden of te gebruiken netwerkbronnen voor het delen van bestanden. Netwerksoftware wordt meestal gebruikt in een bedrijfsomgeving waarin verschillende gebruikers om de software op een centrale server. Netwerksoftware heeft een paar eisen, zoals netwerkconnectiviteit, delen en een centrale server naar het uitvoerbare bestanden op te slaan.

Hub of router

Hubs en routers sluit meerdere machines samen. Zij zijn de belangrijkste componenten die het netwerk aan te sluiten, zodat ze zijn een belangrijke voorwaarde voor netwerk-software. Als de router heeft strenge firewall-instellingen, kan het netwerk software toegang nodig om de router poorten te steken. Firewalls blokkeren ongeautoriseerde verkeer, dus sommige netwerk-software kan de firewall leiden.

Server of Peer Machines

Sommige netwerksoftware vereist een server naar de belangrijkste data bevatten. Het netwerk software voert op de belangrijkste server, en elke klant verbinding met het netwerk software services. Peer-to-peer-netwerken werken ook met een aantal netwerksoftware. Peer-to-peer applicaties kunnen bestanden worden opgeslagen op een gedeelde schijf op de computer van een gebruiker. Elke gebruiker het bestand verandert, maar het bestand kan alleen worden bewerkt door een gebruiker tegelijk. Om deze reden hebben de meeste bedrijfsnetwerken baat beste van een netwerktoepassing die vanaf een server.

gebruikersmachtigingen

Sommige netwerksoftware handvat gebruikersrechten binnen de interne applicaties, zodat de beheerder hoeft geen specifieke netwerk permissies te geven. In plaats daarvan, de software kent gebruikersrechten en blokkeert toegang door onbevoegden. Voor netwerk-software, zoals peer-to-peer-toepassingen, moet de beheerder toegangsrechten specifiek toe te wijzen aan de gedeelde map. De beheerder kan alleen-lezen ingesteld, wat betekent dat gebruikers kunnen alleen lezen van de bestanden. Schrijftoegang biedt gebruikers de mogelijkheid om de software bestanden te bewerken.