Wat is een DVD-R 4X?

Wat is een DVD-R 4X?


DVD-R 4X benamingen voor de specificaties van een bepaalde soort opneembare DVD ontworpen voor gebruik met computerDVD aandrijving. Het is detaillering zowel een specifieke vorm van een dvd, en de maximale snelheid waarmee het kan worden opgenomen.

DVD-R

DVD-R staat voor DVD-Recordable, en is de oudste vorm van opneembare DVD. DVD-R schijven kunnen worden gebruikt om gegevens, muziek of video worden opgeslagen. De meeste DVD-spelers maakte vandaag steun DVD's gebrand op DVD-R, en sommige stereo-installaties te ondersteunen zelfs DVD-R-schijven gebrand met MP3's.

disc Speed

DVD-snelheid wordt gemeten in termen van hoe vele malen sneller is dan de eerste regel van dvd-drives. Vroege dvd-stations kunnen lezen van gegevens met een snelheid van 11,08 megabytes per seconde. Dus een 4x dvd kunnen worden gebrand met een snelheid van 44,32 megabytes per seconde.

Verenigbaarheid

De meeste dvd-drives verkocht in 2010 ondersteuning DVD-R discs die branden op 4X snelheid. Het is eigenlijk een verouderde indeling. Schijven die veel sneller verbranden, tot 16x (of 177,28 megabytes per seconde) hebben al vele jaren beschikbaar. Er zijn ook herschrijfbare (RW) formats die gebruikers in staat om gegevens te branden op een schijf en vervolgens wissen en te vervangen door nieuwe gegevens.