Ik installeerde Ubuntu op mijn HP laptop en er is geen geluid

Wanneer u Ubuntu op uw HP laptop te installeren, moet het installatieproces uw geluidskaart te herkennen en te configureren voor gebruik met Ubuntu. Als u geen geluid na de installatie hoort, kun je een aantal verschillende problemen met Ubuntu hebben. Sommige HP laptops hebben specifieke problemen in Ubuntu met geluid.

Zet geluid aan en testen

Als je nieuw bent in Ubuntu, kan het probleem met de geluidsweergave van uw HP laptop is dat je niet weet hoe je het geluid in te schakelen. Klik op het pictogram "Speaker" in de menubalk. U zult een geluid schuifregelaar om het volume aan te passen zien. Zorg ervoor dat het volume hoog genoeg is om te horen en dat "Mute" niet is geselecteerd. Om uw geluidskaart te testen, klikt u op de Ubuntu-logo, type "klem" en druk op "Enter" om de commandoregel te openen. Typ "aplay /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav" en druk op "Enter." Als uw geluidskaart werkt, zal een stem zeggen "Front Center."

Installeer Sound Modules

Om te controleren of Ubuntu installatie correct het geluid modules geïnstalleerd, opent u de terminal, type "sudo aplay l" en druk op "Enter." Je moet wat informatie over uw geluidskaart te zien. Als je ziet "geen geluidskaart gevonden," dan moet je het geluid modules handmatig te installeren. Type "sudo apt-get install-linux beperkte-modules- uname -r linux-generic" en druk op "Enter" om de modules te installeren. Herstart je computer wanneer de modules af te installeren.

HP Laptops en oudere versies van Ubuntu

In sommige oudere versies van Ubuntu, moet je handmatig drivers te compileren uit de broncode voor HP laptops. Om dit te laten werken, moet u de specifieke naam van het stuurprogramma dat u nodig heeft voor uw geluidskaart te leren kennen. U kunt dit voorkomen door het installeren van een nieuwere versie van Ubuntu. De oudere versies van Ubuntu, dat had dit probleem worden niet langer ondersteund, maar u kunt nog steeds de installatie media. Kijk voor Ubuntu 10.04 of hoger om niet alleen de HP laptop probleem op te lossen, maar om ook een ondersteunde versie van het besturingssysteem.

Dual Sound met HP Laptops

Zodra u uw geluidskaart werken in Ubuntu te krijgen, zul je een ander probleem met sommige HP laptops hebben. HP laptops in de dv5, dv6, dv7 en een paar andere serie zal tegelijkertijd het geluid af te spelen via de luidsprekers en de hoofdtelefoon. Om dit probleem op te lossen, te downloaden "hda-hp" van Vwbusguy.fedorapeople.org. Het pakket wordt opgenomen als RPM, dat geen indeling die Ubuntu gebruikt. Je moet de RPM converteren naar het DEB formaat dat wordt gebruikt door Ubuntu voor het installeren van het pakket.