Hoe te Syntax fouten te repareren

Hoe te Syntax fouten te repareren


Vaststelling van syntax fouten is essentieel in het programmeren van computers: het programma zal niet werken totdat de fouten worden gecorrigeerd. Syntax fouten betekenen het programma kan geen commando's op basis van de regels van de programmeertaal te begrijpen. In de programmering, syntaxis verwijst naar de juiste commando arrangement (zoals regels van de grammatica) en spelling. Programmeurs kunnen syntax fouten op te lossen met behulp van Interactive Development Environment debug gereedschappen en manuele-code controleren van best practices.

Misplaatste en ontbrekende interpunctie

Leestekens vertellen het systeem waarbij commando's end, hoe code samen is gegroepeerd en hoe de verschillende delen van de code noemen. IDE debugging vangt efficiënt misplaatste en ontbrekende interpunctie fouten. Terwijl verschillende programmeertalen hebben een breed scala van verschillende leestekens toepassingen, zijn er algemene regels om u te begeleiden. Bijvoorbeeld, het beëindigen van een regel code met een dubbele punt in plaats van een puntkomma in de C ++ programmeertaal is een onjuist teken en veroorzaakt een syntaxisfout.

Met opdrachten met Interpunctie

Talen als Java en JavaScript gebruiken haakjes en beugels om uit te leggen hoe de code in elkaar zit. Het programma zal niet in staat zijn om het commando te begrijpen als alle haakjes en tussen haakjes niet voorzien van bijpassende openen en sluiten karakters. Aanhalingstekens kan ook problemen veroorzaken bij onjuist gebruik of ontbreekt. Bijvoorbeeld, als u een aanhalingsteken binnen een door aanhalingstekens aangewezen tekenreeks, moet u een escape-reeks te gebruiken op de interne aanhalingsteken of anders het programma zal de string eindigen op een verkeerd moment. Terwijl de IDE kan bepalen wat regel code heeft de syntax fout, kan de programmeur single-step gebruiken tracing te kijken waar elke behuizing begint en eindigt om de fout te lokaliseren.

Out-of-Date Code

Programmeertalen kan worden aangepast aan de nieuwe normen - dat het verwijderen van de bestaande commando's bevat. Als je ouder code tegen een programma uitvoert met behulp van een bijgewerkte code interpretatie standaard kunt u fouten in de syntaxis voor verouderde commando's tegenkomen. Bijvoorbeeld, voorafgaand aan Internet Explorer 10 browser kan JavaScript vertoningseffect commando genaamd gebruik "DX Filters." Als je de code die DX Filters gebruikt op IE 9 lopen de code zal werken, terwijl als je het draait op IE 10 zal het niet werken. Gebruik bijgewerkt, ondersteund programmering technieken om out-of-date code te vervangen.

Onjuist gebruikte commando's

De IDE debugging systeem identificeert gemakkelijk verkeerd gebruikte commando's. Zo zal het programma een syntax fout hebben als je een nummer dat is opgeslagen als een string zoals "22" en proberen om een ​​ander nummer toe te voegen. Het programma behandelt snaren, zelfs als ze getallen als tekst. Terwijl de IDE identificeert wanneer het aantal en achter elkaar worden toegevoegd, de programmeur moet de code terug te traceren om te bepalen waar de string werd een tekenreeks.

Ongeldige variabele en functienamen

Programmeertalen die zijn opgebouwd rond variabelen (toegewezen waarden) en functies (de zogenaamde code groepen) zal syntax fouten tegenkomen wanneer een van beide datatype onjuist gebruikt wordt. De variabele kan worden ingesteld als een string als het een integer moet zijn of een functie kan worden vernoemd naar een taal gereserveerde naam van de opdracht. Bovendien, elke taal heeft unieke naamgeving regels voor wat variabelen en functies zoals aanvaardbare karakter types, hoofdlettergevoeligheid en eerste teken beperkingen worden genoemd. Zo zal de PHP niet toestaan ​​variabele namen beginnen met een nummer.