Hoe je RAM-geheugen toevoegen aan een Acer Aspire One

Typisch, het toevoegen van RAM naar een notebook pc is een eenvoudig proces dat slechts een paar minuten en een paar basisinstrumenten neemt. Met de Acer Aspire One, het is een beetje meer betrokken proces dan gebruikelijk, maar het kan nog steeds worden uitgevoerd door iemand met minimale computer hardware of onderhoud ervaring. Zorg ervoor dat je een compatibele RAM-module voor het begin, en rekening mee houden dat het openen van uw Aspire One vervalt de garantie.

instructies

1 Schakel de Acer Aspire One en verwijder het netsnoer. Verwijder de batterij uit de rug door het indrukken van de houder en deze eraf te trekken. Leg de laptop op het deksel op een plat werkoppervlak.

2 Gebruik een kleine kruiskopschroevendraaier om de drie schroeven in de batterij installatie gebied te verwijderen.

3 Verwijder de drie schroeven langs de andere kant van de laptop, net onder de voorste rand van het toetsenbord.

4 Trek de zwarte rubberen voetjes aan de achterkant hoeken van de laptop. Je ziet een kleine schroef onder elke voet. Verwijder deze.

5 Flip de Acer over, openen en zoek de drie smalle sleuven boven de bovenste rij toetsen. Er is één aan elke hoek en een derde in het midden.

6 Neem een ​​kleine platte schroevendraaier in elke hand. Zachtjes stok één van de bladen in een van de sleuven en duw de kleine plastic lipje naar het scherm van de laptop. Neem dan de andere messen en voorzichtig los te wrikken het toetsenbord zelf omhoog. Wanneer het toetsenbord een beetje is uitgeklapt, kunt u de druk op het plastic lipje los. Herhaal deze stap voor de andere twee lippen.

7 Til het toetsenbord omhoog om het lint kabel aan te sluiten op het moederbord bloot te leggen. Pak de stekker van de kabel en trek hem uit het stopcontact. Zet het toetsenbord opzij.

8 Scannen van het oppervlak van de metalen plaat onder het toetsenbord. Je zou moeten zien zes kleine schroeven in ronde verzonken gebieden van de plaat. Verwijder al deze schroeven en leg ze opzij.

9 Voorzichtig wrikken deze hele paneel los van de machine. De glimmende metalen plaat en de plastic gegoten buitenkant met het touchpad zijn één ononderbroken stuk. Om het te wrikken uit, gebruik je nagels of het blad van een kleine platte schroevendraaier om zorgvuldig te scheiden dit paneel van de andere helft van de gegoten kunststof lichaam. Werk je een weg helemaal rond de naad totdat het paneel los en trek hem dan uit.

10 Zoek een rode, zwarte en witte kabel met een witte stekker. Dit zal in het midden van de machine, ongeveer twee duim van de voorrand worden geïnstalleerd. Koppel deze kabel.

11 Zoek een grijs lint kabel met een blauwe stekker. Dit wordt geïnstalleerd net rechts van het midden van de machine, ongeveer vijf inches vanaf de voorkant. Koppel deze kabel.

12 Zoek de draadloze adapter, die een glanzende rechthoekig component tegen de voorkant van de machine en net rechts van het midden geplaatst. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de twee kleine schroeven die deze component in de plaats te verwijderen, trek de adapter uit het stopcontact en zet het opzij.

13 wrikken voorzichtig op het moederbord, dat is de grote printplaat aan de linkerkant van de laptop. Kijk naar de onderzijde van het moederbord van de RAM slots; één sleuf moet al een RAM-module geïnstalleerd in het.

14 Neem uw nieuwe RAM-module uit de verpakking en vergelijk de pin-kant naar de vorm van de RAM-sleuf. Je moet kunnen een plastic afstandhouder in de gleuf en een kleine inkeping zien in de pen-zijde van de module. Zorg ervoor dat je line deze twee plekken omhoog wanneer u de nieuwe module te installeren.

15 Schuif de nieuwe module in de lege RAM slot op ongeveer een hoek van 45 graden op het moederbord. Druk er op totdat het zal niet gaan nog verder, dan drukt u op de schuine kant naar beneden in de richting van het moederbord. Het moet een hoorbare klik wanneer deze vastklikt.

16 Leg het moederbord terug naar beneden en de draadloze adapter met de originele schroeven opnieuw te installeren.

17 Sluit de kabels die u unplugged in stappen 10 en 11.

18 Vervang de belangrijkste buitenkant panel met gebruikmaking van een aanzienlijke kracht te duwen helemaal op zijn plaats. Het zal een klikkend geluid niet maken als het vastklikt, zodat je nodig hebt om de breedte van de naad tussen de panelen om te weten wanneer het op strak te onderzoeken.

19 Plaats de zes schroeven in de bovenkant van dit paneel.

20 Sluit voorzichtig het toetsenbord lintkabel weer in het stopcontact, dan is het toetsenbord opnieuw te installeren door het schuiven van de onderste rand op zijn plaats en stevig, maar voorzichtig naar beneden te drukken langs de bovenkant van het toetsenbord. U hoort drie drukknopen - één aan elk slot - wat betekent dat het toetsenbord goed is geïnstalleerd.

21 Vervang de acht schroeven verwijderd in stap twee, drie en vier, vervang de rubberen voetjes verwijderd in stap vier.

22 Vervang de batterij.

Hints

  • Het openen van uw Acer geval vervalt de garantie. Om de garantie te behouden, hebben deze procedure gedaan door een Acer-erkende reparateur.