Hoe te verwijderen een transparante achtergrond in GIMP

De gratis, open-source foto-editing software GIMP stelt u in staat om te werken aan verschillende lagen van een enkel beeld in een keer, vergelijkbaar met de manier waarop andere programma's zoals Adobe Photoshop werk. Elke laag kan een deel van een afbeelding weer te geven, zodat u op verschillende delen te werken zonder iets anders te beïnvloeden. Als een van uw lagen bevat een transparante achtergrond, kunt u deze uit het beeld te verwijderen met behulp van een speciale werkbalk.

instructies

1 Zoek de vermelding dat de transparante achtergrond die u wilt verwijderen in de "Layer" dialoogvenster op het scherm weergeeft. U kunt ook op "CTRL" en "L" op uw toetsenbord op elk gewenst moment om dit venster.

2 Klik op het icoontje 'oog' in de lijst voor de transparante achtergrond. Dit zal de achtergrond uit te schakelen, maar het zal niet volledig verwijderen uit de afbeelding. Gebruik dit als je gewoon wilt de transparante achtergrond in plaats daarvan uit te schakelen of permanent te verwijderen uit het beeld.

3 Klik met de rechtermuisknop op de lijst voor de transparante achtergrond en selecteer "Layer Delete" om permanent te verwijderen van de transparante achtergrond laag uit het beeld dat u op het werken in GIMP.