Hoe de tijd met milliseconden weergegeven in de Command Prompt

Hoe de tijd met milliseconden weergegeven in de Command Prompt


Alle Windows-computers zijn voorzien van een interne klok die programma's die op het systeem te gebruiken op te sporen en weer te geven tijd. Een gemakkelijke manier om de huidige tijd op de klok van de computer te bekijken is om te kijken in het rechtergedeelte systeemvak van de taakbalk, maar deze klok niet de tijd met seconden en milliseconden weer te geven. Als u de exacte tijd met milliseconden nodig, bekijk deze door het invoeren van een korte opdracht in DOS van uw computer, of Disk Operating System, Opdrachtprompt tool.

instructies

1 Klik op "Start" op de taakbalk.

2 Type "Command Prompt" in het zoekveld in het menu Start en druk op "Enter."

3 Dubbelklik op "Command Prompt" in het hoofdstuk "Programma's" van de zoekresultaten. Dit start de Command Prompt tool.

4 Typ de volgende opdracht in de prompt venster: "echo | tijd." - Zonder de aanhalingstekens. Op de meeste toetsenborden van computers, zult u de verticale lijn sleutel, ook wel bekend als de sleutel "pipe", krijgen door te drukken op "Shift" en de toets "Backslash" op hetzelfde moment. Dit toont de huidige systeemtijd in uren, minuten, seconden en milliseconden.

Hints

  • Zorg ervoor dat u de volledige opdracht typt in stap 4 in de Command Prompt. Dit geldt ook voor de periode na "echo", en een ruimte tussen de periode en de verticale lijn / pijp karakter.