Hoe maak je een computer toegang via een draadloze verbinding

Hoe maak je een computer toegang via een draadloze verbinding


Aansluiten op een andere computer kan draadloos uw werk gemakkelijker te maken, vooral als je twee of meer computers in je huis en je wilt niet kabels hebben all over the place. Dit is een vrij eenvoudige taak die kan worden uitgevoerd op verschillende wijzen, hoewel men een bijzonder goed voorbeeld.

instructies

1 Kopen en het opzetten van een draadloos toegangspunt of router. Als je gaat naar de router te gebruiken met een internetverbinding, kunt u een kabel- of DSL-modem verbinding te maken met een internetverbinding te delen, evenals het koppelen van twee of meer draadloos verbonden computers. Setup vraagt ​​gewoon dat de router worden ingeschakeld en opties worden ingevoerd via een IP-adres aangegeven op de instructies.

2 Koop en een draadloze netwerkkaart te installeren op de computer die u wilt gebruiken om toegang te krijgen tot een andere computer draadloos. De computer die u aansluit op hoeft niet draadloos te zijn als het op het netwerk, maar het kan draadloos worden aangesloten. Voor een laptop, kunt u gewoon de stekker in een draadloze kaart. Op een desktop, kunt u een draadloze USB-kaart of een kaart die past in een PCI-slot te krijgen.

3 Ga naar het paneel Netwerkverbindingen en zoekt naar draadloze netwerken. Kies het netwerk dat u het opzetten en klik op "Connect". U kunt een bericht dat iets over het netwerk dat onbeveiligd zegt te krijgen; kiezen om toch verbinding.

4 Zet de computer die u probeert te openen, evenals degene die u gebruikt, op dezelfde werkgroep. Klik op het pictogram "Systeem" onder het bedieningspaneel. In het tabblad "Computer Name", klikt u op "Change" en kies een werkgroep naam. Maak deze aan beide (of alle) van de computers die u wilt openen.

5 Maak ten minste één station beschikbaar is op de computer die u gebruikt en degene die je wilt openen. In het venster van Windows Verkenner, klik met de rechtermuisknop op een harde schijf, klik op "Eigenschappen" en ga dan naar het tabblad "Delen". Selecteer de "Deze map delen in het netwerk" doos en geef het een naam. Klik op 'OK'. Na dit te doen op beide computers, zult u in staat om toegang te krijgen tot elke computer via een draadloze verbinding.